Celebs

Acteur Benedict Cumberbatch leert hoe je enthousiasme veinst als je een fout kerstcadeau krijgt

Print
Kerstmis in aantocht en stilaan begint de zoektocht naar het ‘perfecte’ cadeau voor onder de boom. Alleen is dat goedbedoelde geschenk in de ogen van de ontvanger niet altijd een succes. De Britse Benedict Cumberbatch, bekend uit ‘Sherlock’ en ‘The Hobbit’, leert in een video van entertainmentsite The Hook een paar technieken aan om grote teleurstellingen verdoezelen, zodat de schenker niet met een vervelend gevoel naar huis gaat. Anders gezegd: leer liegen om bestwil van een professionele acteur.

Cadeaucase 1: het boek dat niet bij je past

Focus op de titel en probeer die op een neutrale manier te betrekken op je eigen leven. Je kunt er ook een hele performance van maken. Sla het boek open op een willekeurige pagina en lees er uit voor terwijl je instemmend knikt. Zinnetjes zoals “zo’n cadeau kan enkel van jou komen omdat je weet wat ik graag heb” hebben alleen een positief effect hebben als jullie elkaar ook echt goed kennen.

Cadeaucase 2: een paar sokken

Overdrijf een beetje. Iedereen gelooft het als je zegt dat je net zonder kousen zat wegens allemaal versleten. Vertrek van hieruit om dankbaarheid te tonen. Het is nooit een slecht idee om de functionele aspecten te bejubelen, zoals in het filmpje het geval bij de theepot. Ook het zinnetje “ik wilde dat altijd al voor mezelf kopen”, kan wonderen doen.

Cadeaucase 3: een saaie kaars

Goed doen alsof zit hem in de snelle reactie. Zie je bij het lospeuteren van het papier dat het een teleurstelling wordt, wacht dan niet te lang om blij te reageren en benoem de positieve eigenschappen van het cadeau. Zeg eventueel wanneer je het kan gebruiken. Praat vooral zelf om de schenker gerust te stellen. Zo heeft de persoon in kwestie geen tijd om vragen te stellen en aan zijn keuze te twijfelen.

Cadeaucase 4: een ludiek kledingstuk

Af en toe kan het geen kwaad om - subtiel - eerlijk te zijn. Geen kat die gelooft dat je in de wolken bent met een Hawaï-hemd waarin je zelfs niet op een privéstrand van een all-in ‘Hakuna Matata’ durft te zingen. Soms zijn cadeautjes als grapje bedoeld. Met een vleugje humor reageren mag, maar lach de schenker nooit te hard uit. Zelfs over het meest ludieke cadeau van een dierbare is nagedacht. Spring altijd voorzichtig om met mensen hun intentie - probeer die tijdens het uitpakken correct in te schatten.

NIET TE MISSEN