Stefaan Degand brengt ode aan de liefde en aan overleden vrouw: “Ik heb nergens spijt van en toch mis ik ze”

Print

Eric Goens verwelkomde dinsdag Stefaan Degand in Die Huis in Zuid-Afrika. Het werd een emotionele aflevering die in het teken stond van het verlies van zijn vrouw en hun ongeboren kind. Maar het werd vooral een ode aan de liefde. “Iedereen moet weten wat voor een schoon madame Julie was”, klinkt het.

Degand was 12 jaar samen met zijn Julie. “We hebben er alles uitgehaald wat erin zat. Ik was gek op haar. Zij was gek op mij. We waren gek op elkaar. Ik heb spijt van niets en toch mis ik ze. Ik zie mijn leven nu als een tweestemmig lied en de tweede stem is verdriet. Soms krijgt verdriet de eerste stem, soms gaat het terug liggen naar de tweede stem, maar het zal er altijd zijn.”

In amper twee uur tijd verloor de acteur vorig jaar zijn vrouw, die op dat moment zes maanden zwanger was van hun tweede kind. “Ik heb mezelf zo schuldig gevoeld. Had ik de ambulance eerder moeten bellen? Had ik meteen moeten ingrijpen? De dokter zei alleen maar nee. Ik vroeg hem of hij dat kon zweren met zijn hand op zijn hart. En hij zei ja.”

Degand bleef alleen over met hun dochter, Mila, en had veel twijfels over zijn kunnen als vader. “Julie zei altijd dat ik een goede vader was. Er was altijd iets in mij die zei dat ik het niet kon. En toch is het gelukt. Wat een geruststelling.”

Degand heeft gekozen om door te gaan met het leven. In Die Huis vertelde hij dat hij terug een rommelig huis wilde, een huis vol leven, en het liefst van een nieuwe liefde. “Als de mensen vragen hoe het met mij is, heb ik alleen maar zin om te zeggen, en dat meen ik, dat het goed gaat. Héél goed zelfs. Ik ben zo verliefd.” Ondertussen heeft Degand opnieuw geluk gevonden in de liefde.

Nu in het nieuws