© GOYVAERTS/GMAX Agency

Gehandicapt of niet: Telenet Giants Antwerp schitteren alweer in de Champions League

Zonder een trio spelers, Moses Kingsley, Thomas Akyazili en Yoeri Schoepen, was de selectie van Telenet Giants Antwerp in rotatie beperkt. Dat belette de selectie van coach Roel Moors niet om met een derde stunt in de Champions League uit te pakken. De Sinjoren wonnen met vernietigende 61-80 cijfers (waaronder 14 op 26 bommen) van Dijon, zonder David Holston, en staan met 3 op 6 in poule C zowaar in de top 4 en op schema voor zelfs kwalificatie in de Champions League.

De start van de partij bracht maar liefst 8 punten van ex-Giants spelers Gavin Ware en Ryan Pearson. Het leverde Dijon na een 7-5 tussenstand een 13-10 bonus op. Dave Dudzinski bracht Telenet Giants Antwerp met een driepunter bij 13-14 wel voor de eerste keer aan de leiding. Zowel Dave Dudzinski als Ismael Bako incasseerden in het eerste kwart al twee fouten en verdwenen dan ook noodgedwongen naar de bank. In een defensief strak eerste kwart had Dijon in een sfeervol Palais des Sports, met een ook stevige delegatie Antwerpse fans, echter maar een 17-16 bonusje op zak.

Jae’Sean Tate zorgde onmiddellijk voor 17-19, maar de Giants misten vrijworpen en konden vooral geen tempo ontwikkelen. Gavin Ware was offensief weer outstanding en diepte na een bom van Abdoulaye Loum (21-20) de kloof verder uit naar maximaal 31-25. De Giants hadden echter in het slot van de het eerste kwart een scherpe reactie. Jae’Sean Tate met een heerlijke dunk hoog boven Ryan Pearson en Dennis Donkor met shotjes zorgden voor de aansluiting (31-31) en Tyler Kalinoski scoorde in de slotseconde een tweepunter met bonusvrijworp. Na een krachtige 2-9 tussenspurt trok Telenet Giants Antwerp dan ook met een 33-34 score halfweg naar de kleedkamer.

Het begin van het derde kwart bracht een verschroeiende Antwerpse start. Dijon leed tegen de sterke Antwerpse defense balverliezen en via driepunters van Jae’Sean Tate en Paris Lee en korven van Dave Dudzinski ging het snel naar 36-44. Dijon was van slag en hapte vooral naar adem. Van 36-49 ging het na een driepunter van Hans Vanwijn naar een maximale 39-54 Antwerpse bonus. De Giants zaten op rozen, maar incasseerden in de slotminuut van het derde kwart en in stilaan maar zeker harde partij een 7-0 tussenspurt (46-54). Jae’Sean Tate miste vrijworpen. De Giants vertrokken toch met een 46-56 score aan het slotkwart.

Met veel enthousiasme een ijzersterke defense en vooral een beklijvende Paris Lee ging het in slotschuifje snel naar 46-62 en via Ismael Bako (10 punten, 11 rebounds) naar maximaal 51-70. De derde Europese stunt hing in de lucht, maar de nervositeit kroop wel in de Antwerpse rangen. Een bescheiden terugkeer van Dijon werd echter door een sterke Dennis Donkor (5 op 8 bommen), Tyler Kalinoski en Paris Lee (11 punten, 6 assists) van het parket geveegd. Met nieuwe driepunters en dominantie in de rebound (30-43) ging het na een verschroeiend slot naar een fantastische zege voor Telenet Giants Antwerp in de Champions League.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Schoepen weet vandaag meer

Yoeri Schoepen krijgt vandaag van de specialist meer duidelijkheid over zijn enkelblessure. Algemeen wordt verwacht dat de Antwerpse power forward vier tot zes weken out zal zijn. Uitkijken of de Giants, nu het inside in rotatie in personeelsproblemen komt, tot het einde van het kalenderjaar een medical joker aantrekt?

Dijon-Telenet Giants Antwerp 61-80

Dijon: Weber 2, Leloup 3, Arnold 12, Emegano 7, Ware 15, Loum 4, Chassang 2, Pearson 8, Julien 8,

Telenet Giants Antwerp: Lee 11, Donkor 15, Tate 15, Bleijenbergh0, Vanwijn 4, Sanders 3, Tshimanga 0, Bako 10, Dudzinski 9, Kalinoski 13, Coppens 0

Meer sportnieuws