Voorzitter City Pirates bekroond met Burgerschapsprijs

De oprichter van de Antwerpse voetbalclub City Pirates, Michel Pardolini, krijgt dit jaar de Burgerschapsprijs. Die wordt al sinds 2005 door de Stichting P&V jaarlijks uitgereikt aan mensen en organisaties in binnen- en buitenland die zich op “een voorbeeldige manier inzetten voor een open, democratische en tolerante samenleving”.

City Pirates is een breed gedragen sociaal project, actief in verschillende Antwerpse wijken. De club telt 1.200 jongeren en heeft groeiende wachtlijsten. Voetbal, maar ook muziek en dans, dienen er als sociaal cohesiemiddel op een plaats waar veel jeugd opgroeit in relatieve armoede. De jongeren ontwikkelen er competenties met aandacht voor gelijkwaardigheid, respect en engagement.

De Stichting P&V bekroont Pradolini voor zijn maatschappelijke engagement. “Onder zijn beheer werd City Pirates een echt sociaal en inclusief project, dat niet alleen de jongeren bereikt en betrekt, maar ook de gezinnen integreert in de werking, evenals banden legt met maatschappelijke instanties”, luidt het. “In de strijd tegen de verdeeldheid, de vervreemding en de individualisering van onze samenleving, belichaamt Pradolini perfect de waarden waar de Stichting voor staat”

De Stichting P&V werd opgericht in 2000 met de Groep P&V Verzekeringen als belangrijkste sponsor. De Stichting promoot participatie, emancipatie, solidariteit en burgerschap bij jongeren.

MEER OVER Sport

Meer sportnieuws