Vier jaar cel voor overval op 90-jarige Deurnenaar

Vier jaar cel voor overval op 90-jarige Deurnenaar

Print
Deurne -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Waso L. (43) uit Wetteren veroordeeld tot vier jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de overval op een 90-jarige man uit Deurne. De daders hadden zich als politierechercheurs voorgedaan en stalen 100.000 euro uit de kluis van het slachtoffer. Waso L. bestuurde het vluchtvoertuig.

Op 5 februari 2016 belden twee mannen aan bij het slachtoffer, in de Mattheus Corvensstraat in Deurne. Ze zeiden dat ze van de politie waren en bezig waren met een onderzoek naar een vrouwelijke inbreker. Ze zou ook in de woning van de bejaarde man zijn geweest en de rechercheurs wilden graag voor sporenonderzoek binnenkomen.

Ze vroegen om de kluis te zien, zodat ze op zoek konden gaan naar vingerafdrukken van de inbreekster. Toen het slachtoffer de kluis opende en het geld eruit haalde, gristen de rechercheurs de biljetten uit zijn handen en gaven ze hem een duw. Ze sloegen met 100.000 euro op de vlucht.

Een getuige zag twee mannen uit het huis van het slachtoffer komen. De ene sprong in een klaarstaande Mercedes en de andere liep in de richting van de Bisschoppenhoflaan. De getuige kon de nummerplaat noteren en de Mercedes bleek op naam van de partner van Waso L. te staan.

Hij gaf toe dat hij de wagen bestuurde, maar ontkende dat hij een van de daders vervoerd had. Camerabeelden op de route van en naar de plaats van de feiten spraken hem echter tegen. De rechtbank vond zijn schuld bewezen.

De ‘rechercheur’ die te voet wegvluchtte, zou de Nederlander Johannes H. (48) zijn. De procureur baseerde zich onder meer op de telefonische contacten tussen Waso L. en een nummer dat aan Johannes H. zou toebehoren. Die laatste ontkende echter dat het nummer van hem was. De rechtbank vond dat er inderdaad twijfel over bestond, en sprak hem vrij.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio