Michael Van Peel stopt met eindejaarsconferences: “Ik heb gezegd wat ik wou zeggen”

Foto: ID/ photo agency

Michael Van Peel stopt met eindejaarsconferences: “Ik heb gezegd wat ik wou zeggen”

Print
Antwerpen -

De Antwerpse stand up-comedian Michael Van Peel houdt op met zijn eindejaarsconferences ‘Van Peel Overleeft...’. Dat heeft hij bekendgemaakt in de ‘Welcome to the AA’-podcast van collega Alex Agnew. Zijn conference ‘Van Peel Overleeft 2018’ van de komende maanden wordt dus zo zijn tiende en laatste eindejaarsconference.

Van Peel is door zijn eindejaarsconferences een vaste waarde in het comedylandschap. De komende maanden tourt hij met zijn tiende eindejaarsconference ‘Van Peel Overleeft 2018’ rond in de schouwburgen en cultuurcentra.

Maar de comedian houdt er mee op, laat hij weten in de podcastreeks ‘Welcome to the AA’ van collega Alex Agnew. “De show is meer en meer aan het evolueren naar een Zeitgeist-dingetje van de afgelopen jaren en minder en minder een chronologisch overzicht. Minder een eindejaarsconference, meer een ander soort show. Ik heb al gezegd wat ik wou zeggen. Ik moet altijd nieuwe moppen over weer dezelfde feiten verzinnen, dus ik vond het een goed moment om dat hoofdstuk af te sluiten. Ik zou ook langer willen werken aan een show, want dat moet heel snel groeien. Tot hiertoe is het altijd juist gelukt, maar het moment dat die show echt goed zit voor mij, is voor mij pas half januari. En dan is hij al bijna gedaan. Het is altijd een klein beetje boksen en vechten. Dus ga ik stoppen op een hoogtepunt, ik ga andere dingen doen.”

Wat die andere dingen dan zijn, daar blijft Van Peel mysterieus over. “Dat kan nog vanalles zijn. Ik ben me nog aan het focussen op deze show, maar dan ga ik in de lente terug een volwaardige comedyshow maken die opnieuw een heel seizoen draait. Comedy blijf ik dus doen. Ook in andere dingen wil ik mijn energie steken, zoals televisieprojecten uit de koelkast halen en terug op de plank leggen. De ultieme droom blijft nog altijd een talkshow zoals een ‘Last Week Tonight with John Oliver’, waar ze satire en factchecking combineren.”

Bekijk hieronder het fragment in de podcast ‘Welcome to the AA’ (vanaf 57:50):

Tips om te Doen!