Drie tips tegen pijnlijke schoenen

Foto: Giorgio

Mode

Drie tips tegen pijnlijke schoenen

Print
Een nieuw paar schoenen gekocht? Natuurlijk wil je je nieuwe aankoop zo snel mogelijk dragen. Met deze tips zijn ze zo ingewandeld en ga je een pijnloze wandeling tegemoet!

Sokken to the rescue

Knellen je schoenen? Draag je gloednieuwe paar enkele uurtjes met dikke sokken. Je schoenen zetten zich een beetje uit en zitten dus een stuk comfortabeler. Tip: deze hack werkt vooral ’s avonds omdat je voeten dan vanzelf al wat zijn opgezwollen.

Ook het proberen waard: vochtige sokken. Maak een paar dunne sokken nat en draag deze in je schoenen. Door het vocht zetten (leren!) schoenen zich uit en voelen ze een stuk soepeler. Het onwennige gevoel dubbel en dik waard!

Je deo: niet alleen voor onder je oksels

Pijnlijke blaren, die kennen we allemaal. Het risico aanzienlijk verkleinen doe je door een beetje deodorant aan te brengen op de plaatsen waar er snel wrijving ontstaat (aan de hiel en de tenen bijvoorbeeld). De deodorant zorgt voor een buffer tussen je schoenen en je voeten.

Haal je haardroger erbij

Zowel schoenen uit leer als schoenen vervaardigd uit een synthetische stof zijn perfect geschikt voor het trucje met de haardroger. Hoe het precies werkt? Draag een paar dikke sokken in je nieuwe schoenen en föhn de plekken die oncomfortabel aanvoelen. Door de hitte worden je schoenen instant soepeler. Opgelet: voor lederen schoenen houd je de haardroger best wel minimaal 30cm op afstand en gebruik je best niet de hoogste stand.