© BELGA

© ISOPIX

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Wouter Beke over coalitie in Zelzate: “Ongelooflijk dat sp.a doet waar zelfs PS niet aan wil beginnen”

Dat PVDA in Zelzate in het gemeentebestuur komt, is ook voor CD&V een brug te ver. SP.A-voorzitter John Crombez countert: “Regeringspartijen zouden zich beter focussen op pensioenen en stijgende kinderarmoede.”

“Voor CD&V is samenwerking met PVDA geen optie”. Dat zegt partijvoorzitter Wouter Beke op de sociaalnetwerksite Twitter. “Ongelooflijk dat sp.a doet waar zelfs PS niet aan wil beginnen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Wallonië zette de PTB op bepaalde plaatsen sterke resultaten neer, maar de coalitieonderhandelingen met de PS in verschillende steden en gemeenten hebben voorlopig nergens tot resultaat geleid.

Sp.a en PVDA stelden gisteren hun bestuursakkoord voor in het Oost-Vlaamse Zelzate. Het is de eerste keer dat de extreemlinkse partij in een gemeentebestuur komt. “Het programma van een christendemocraat zal altijd onverenigbaar zijn met extremen”, laat Beke nog weten.

Eerder hadden N-VA-voorzitter Bart De Wever en Open Vld-kopvrouw Gwendolyn Rutten kritiek op de nieuwe coalitie in Zelzate. Volgens De Wever is het ‘jammer dat de linkerzijde in ons land geen democratische hygiëne kent’. Rutten verklaarde op haar beurt dat ‘extreemrechts en extreemlinks spiegelbeelden zijn’.

PVDA-voorzitter Peter Mertens vond die uitspraak van Rutten alvast onzin. “Overal in Europa is het net het blinde liberale besparingsbeleid dat leidt tot de opkomst van extreemrechts en rechts-nationalisme. Dat is het echte gevaar voor democratie en mensenrechten, en voor Europa zelf.”

Sp.a-voorzitter John Crombez, eveneens op Twitter, begrijpt de heisa niet. “Tienduizenden mensen zijn steeds meer pensioen kwijt, elektriciteit en medicijnen zijn steeds duurder en niet voorradig, de kinderarmoede stijgt. Aan de partijen uit de regering, geef een seintje als we het daarover kunnen hebben.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.