Dubieuze fases uit Antwerp-Oostende: geen penalty na hands, geen kaart ondanks natrappen, ...

Print

Bekijk hier nog eens het volledige verslag van de wedstrijd Antwerp - KV Oostende

Antwerp breide tegen KV Oostende een vervolg aan zijn knappe reeks en won met 2-0. Dieumerci Mbokani scoorde beide goals, maar toch waren het -helaas - de scheidsrechter en de VAR die nadien weer vol in de spotlights stonden. Over deze drie dubieuze fases (zie onder) zal nadien nog heel wat inkt vloeien.

Lees hier het verslag van de wedstrijd!

6’ Geen penalty na hands in de box

Heel Antwerp hield al na zes minuten de adem in. Capon omspeelde Antwerp-doelman Bolat, moest te ver uitwijken van de goal en koos voor een voorzet/schot. Rodrigues, aan de doellijn, staat met de handen achter het lichaam maar houdt na een reflex duidelijk de bal tegen met de arm. Scheidsrechter Bram Van Driessche en de VAR nemen een beslissing… en geven een corner aan KV Oostende.

41’ Natrappen Mbokani: geen kaart

De wedstrijd wordt wat pittiger naarmate de rust nadert. Twee duels op het middenveld zijn daarvan de exponent: Mbokani trapt na na een duel met Nicolas Lombaerts. Hij ontsnapt aan een kaart. Nog geen twee minuten later kegelt Bolingi Nkaka onderuit aan de middellijn: geel, al had deze kaart zeker een ander kleur kunnen krijgen...

43’ Rood voor Nkaka

Nkaka is duidelijk nog opgenaaid na de stevige fout van net daarvoor. Hij komt te laat en trapt op de enkels van Buta. Rechtstreeks rood. De natrapbeweging van Mbokani en de overtreding van Bolingi wegen zwaarder door dan de overtreding van Nkaka, maar het is wel de KVO-middenvelder die nu al mag gaan douchen.

Meer voetbalnieuws