Antwerp-aanvaller Ivo Rodrigues: “Of we al beginnen te dromen? Dat doen we al even, hoor”

Foto: Photo News

Antwerp-aanvaller Ivo Rodrigues: “Of we al beginnen te dromen? Dat doen we al even, hoor”

Print

Ivo Rodrigues mocht nog eens starten, maar een geweldige avond beleefde de Portugees niet. Gelukkig won Antwerp wel. De zege maakte dus een en ander goed: “We controleerden de hele wedstrijd. We hebben een mooi verlengstuk gebreid aan de zege tegen Standard. Mooi was het niet altijd, maar dat is ook niet altijd mogelijk”, zei Rodrigues.

“Oostende kwam louter op de tegenaanval speculeren, hé, dus dit is echt wel een goede zege. Maar we moesten na die 1-0 en dat rood wél de focus blijven behouden, want soms is het lastiger tegen tien dan tegen elf man. Maar de controle en posities waren goed. Antwerp moet deze plaats proberen te blijven behouden tot het einde”, dacht de aanvaller, die nog even terugkwam op de mogelijk strafschopfout al vroeg in de wedstrijd: “Mijn arm was vlakbij mijn lichaam, maar ik denk niet dat het strafschop was. Ik had mijn arm achter mijn lichaam. Maar meer kan ik er niet over zeggen, want ik heb het zelf dus niet gezien”, zei Rodrigues, die Antwerp wel erg hoge topen ziet scheren: “Het loopt lekker, maar we willen nog meer. Elke week opnieuw.”

Het zal eropaan komen om de focus te blijven behouden, zeker als we in die top zes willen blijven. Zelfs ploegen als Oostende, dat echt wel goed is, willen daar komen. Ons geheim? Teamwerk. En dromen? We dromen al even, hoor. Maar in het voetbal gaat het niet om dromen, maar om uit te voeren wat er moet gebeuren. Daar zijn we mee bezig”, dacht Rodrigues, die toch nog zijn zegje deed over de rode kaart voor KVO: “Ik zag de fase niet, net als die mogelijke strafschop. Ik ga er dus niet meer over zeggen. Maar het was een lastige wedstrijd, hoor, ook al denkt iedereen dat we Oostende zomaar even aan de kant hebben gezet. Maar het is goed dat we deze klip op zakelijke wijze hebben omzeild. Ook dat moet je kunnen, en dat is iets dat Antwerp nu ook stilaan onder de knie aan het krijgen is”, besloot een opgeluchte Rodrigues.

Faris Haroun: “We wonnen, dus het was de opoffering waard”

Haroun stak van wal met de mogelijke strafschopfout van Ivo Rodrigues: “Ik heb de fase nier gezien. Ik zag wel dat de bal de hand van Ivo raakte, maar dat was naast zijn lichaam. Tja, soms zijn kleine details bepalend. Misschien hadden we na vier minuten op achterstand gestaan en dan was et misschien een heel andere wedstrijd geworden. Oostende zou voor de eigen goal zijn gaan liggen en op de counter hebben geloerd.”

Antwerp-aanvaller Ivo Rodrigues: “Of we al beginnen te dromen? Dat doen we al even, hoor”
Foto: GMAX AGENCY

“Wij waren de eerste vijf minuten te slap, maar de zege is wel verdiend, want we hadden nog kunnen scoren. Die penaltyfase een wake up call? Ja, misschien wel, omdat we wisten dat Oostende op de tegenaanval zou spelen. Ze wachtten op foutjes om ons pijn te doen. Maar met elf tegen elf hadden we ook het balbezit. Alleen zijn we nog niet klinisch genoeg om het altijd af te maken. In de tweede helft kan een corner er zomaar ingaan en dan moeten we weer achter de feiten aanlopen”, zei Haroun, die Mbokani met twee goals matchwinnaar zag worden, maar evengoed had moeten gaan douchen voor natrappen: “Ik heb alvast niets gezien, dus daar kan ik niets over kwijt. Met dat mannetje meer makkelijker? Ja en neen. Want je kan ook indommelen en een foutje cash betalen”, wist de aanvoerder.

“We groeien nog steeds en de resultaten zijn er. We hebben zelfs een kleine bonus. Maar we zijn nog maar halfweg en hebben nog een lange weg te gaan. Ik reken niet, nee. We moeten onze voorsprong vergroten op de ploegen achter ons, en zeker thuis veel punten pakken. En buitenshuis wat er mogelijk is. Dat vijfde geel? Je weet dat die kaart er komt. Het was een beetje de fout van Van Damme, want ik moest zijn man gaan halen. Maar als je wint, is het die opoffering waard.”

Antwerp-aanvaller Ivo Rodrigues: “Of we al beginnen te dromen? Dat doen we al even, hoor”
Foto: Isosport

Laszlo Bölöni: “Ik onthoud de drie punten”

Laszlo Bölöni zag zijn ploeg drie punten pakken en dat is voor hem alles wat telt. “Deze match bewijst dat er in deze competitie altijd gestreden zal moeten worden voor de punten. Voor ons toch. Oostende speelde goed georganiseerd en heeft veel fysieke kwaliteiten. Het viel voor ons ook mee dat ze enkele verdedigers misten. Ik onthoud twee dingen: dat we de drie punten gepakt hebben en dat we bovenin blijven meedraaien. We hebben nu 31 punten. Dat is knap.”

Na de rust speelde Antwerp met tien tegen elf, maar kreeg het eigenlijk nog maar amper kansen. “Een tweede doelpunt zou het spelbeeld veranderen. Jammer genoeg duurde het veel te lang voor die er kwam. Elf tegen tien is niet altijd een voordeel. De ruimtes worden erg klein. Al moet ik toegeven dat onze laatste pass niet goed was. En dat de efficiëntie van enkele aanvallers niet goed genoeg was. We slaagden er niet in om de match helemaal open te breken, maar dat is de verdienste van de tegenstander.”

Aristote Nkaka slikt rood: “De Belgische arbiters moeten zich eens in vraag gaan stellen”

KV Oostende kende een vervelende avond op de Antwerpse Bosuil. Mogelijke strafschop door de neus geboord, gepakt door een opportunistische Dieumerci Mbokani, én nadien – net voor de rust bovendien – pakte Aristote Nkaka ook nog eens rood. Heel lastig werd het toen voor de kustbewoners, die wel een goede tweede helft speelden, maar niets meer echt klaarspeelden om de Great Old nog van de zege te houden.

Antwerp-aanvaller Ivo Rodrigues: “Of we al beginnen te dromen? Dat doen we al even, hoor”
Foto: BELGA

“We zijn erg ontgoocheld”, opende een zwaar teleurgestelde Nkaka. “Dit was géén rood, hé, want ik wilde gewoon mijn bal beschermen. Buta tackelde, maar ik deed niets verkeerd door mee in het duel te gaan. En daarvoor zagen we nog een strafschop ontzegd, onbegrijpelijk. E dan die fout van Bolingi op mij? Dàt was pas een rode kaart, want hij kwam met de voeten vooruit. Net als die fase tussen Lombaerts en Mbokani. Ach, de Belgische scheidsrechters moeten zichzelf echt wel eens in vraag gaan stellen. Dit is erg, want we voelen ons bestolen. Ik hoop dat de scheidsrechter spijt zal hebben als hij de beelden gaat herbekijken. Antwerp speelt agressief, maar het moet fait blijven. Een lichtpunt is dat we het na de rust goed hebben gedaan. Ze hebben gevochten, dus op dat elan kunnen we toch verder bouwen.”

Meer voetbalnieuws