Politie houdt controleactie aan gevaarlijke afrit R6: 21 bestuurders lopen tegen de lamp

Foto: rr

Politie houdt controleactie aan gevaarlijke afrit R6: 21 bestuurders lopen tegen de lamp

Print
Sint-Katelijne-Waver / Mechelen -

Op het einde van de afritten van de gewestweg R6 met de Liersesteenweg, op de grens van Sint-Katelijne-Waver en Mechelen, rijden veel automobilisten rechtdoor. Zo kunnen ze de file omzeilen en aan de overzijde van de Liersesteenweg de oprit van de R6 nemen. Dat levert een gevaarlijke situatie op, dus hield de lokale politie BoDuKaP donderdag een controleactie. Daarbij liepen 21 bestuurders tegen de lamp.

Het is verboden om op het einde van de afrit rechtdoor te rijden en aan de overzijde van de Liersesteenweg de oprit van de R6 te nemen. Dat levert gevaarlijke situaties op, omdat op dat ogenblik de fietsers die het fietspad aan de overzijde van de Liersesteenweg volgen, groen licht hebben.

Hierdoor kunnen de bestuurders die op het einde van de afritten rechtdoor rijden, deze fietsers aanrijden. De lokale politie BoDuKaP (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Putte) hield dan ook een controleactie. Het negeren van de voorsorteerpijlen levert een boete op van 58 euro, 21 bestuurders begingen er de overtreding. Tijdens de controles reden 83 fietsers voorbij, waarbij twee fietsers effectief in gevaar gebracht werden.

Bijkomend werden 3 onmiddellijke inningen opgesteld voor het gebruik van de gsm achter het stuur, 2 voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en 1 voor het niet bij hebben van de boorddocumenten.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio