DOEN! Tien tips voor een uitstap met het volledige gezin dit weekend

De Boekenbeurs gaat dit weekend de laatste rechte lijn in. Foto: victoriano moreno

DOEN! Tien tips voor een uitstap met het volledige gezin dit weekend

Print

Dit weekend valt er weer heel wat te beleven. Wij geven 10 tips om erop uit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!

1. ZA 10/11 - ZO 11/11 - Slotweekend Boekenbeurs

www.boekenbeurs.be

De Boekenbeurs, het jaarlijkse hoogfeest van het boek in Antwerp Expo, loopt op zijn laatste benen. Voor het slotweekend worden er nog enkele grote namen uit de kast gehaald. Aan de signeertafel of op het auteurspodium staan vandaag onder meer Lieve Blancquaert, Eva Daeleman en Anna Enquist. Flip Kowlier leest voor uit zijn prentenboek in het West-Vlaams. Kapitein Winokio komt zondag sprookjes voorlezen. Op Wapenstilstand kan je op de Boekenbeurs ook nog onder meer Pascale Naessens, Jill Mansell en Sabine De Vos ontmoeten.

2. ZO 11/11 - Boekenverkoop Kotter

www.antwerpen.be

In het Antwerpse bibliotheekmagazijn Kotter (Straatsburgdok-Noordkaai 29) vindt zondag tussen 9 en 17u een boekenverkoop plaats. Kopers betalen slechts 1 euro per boek voor volwassenen, of voor vijf jeugdboeken, cd’s, dvd’s of strips. De opbrengst gaat naar de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging 11.11.11.

3. ZO 11/11 - Sint-Maarten

www.beveren.be

Her en der in Vlaanderen wordt zondag Sint-Maarten, voorgesteld als militair ruiter, gevierd. In Beveren vindt de viering plaats op de Grote Markt. Vanaf 10u worden er pannenkoeken gebakken op houtvuren. Rond 16u vertrekt de Sint-Maartenstoet met voorop Sint-Maarten en zijn paard. Om 16u wordt er snoep gegooid vanop de pui van het gemeentehuis.

4. ZA 10/11 - Wandelen in kloosterdomein

www.kempenslandschap.be

Peter van Looveren neemt zaterdag wandelaars op sleeptouw doorheen het domein van de Franciscanessen in Wuustwezel. Tijdens deze tocht van twee uur vertelt de gids over de geschiedenis en het beheer van het domein. Er wordt gestart om 14u aan de parking van sociaal huis Amate (Bredabaan 737). Gratis, zonder reservatie.

5. ZO 11/11 - Notelaarstocht

www.wandelclubkaddish.be

Wandelclub Kaddish organiseert zondag de vierde Notelaarstocht door het groene Schoten. Starten kan tussen 8 en 15u aan De Vier Notelaars (Wijtschotbaan 12). Je kan kiezen uit vijf parcours tussen 6 en 21 km.

6. ZA 10/11 - Verlicht Totterpad

www.grotenetewoud.be

Het Totterpad vormt een avontuurlijke zoektocht voor jong en oud in natuurgebied de Vloyen, onderdeel van het Grote Netewoud in Meerhout. Vanavond kan je het parcours ‘by night’ verkennen. Bernard de Bever begeleidt tussen 18 en 23u de wandelaars op een avontuurlijke tocht vol ontdekkingen. Aan de 17de-eeuwse watermolen staat een groot terras opgesteld met hapjes, biodrankjes en Gageleerbier.

7. ZO 11/11 - Snuisteren tussen kleren

www.cosintandries.be

DOEN! Tien tips voor een uitstap met het volledige gezin dit weekend
Kleren keuren in Sint-Andries. Foto: FRBE

In Lokaal 25 (Sint-Andriesplaats 25) in de Antwerpse wijk Sint-Andries wordt zondag tussen 10 en 18u een ‘fashion rommelmarkt’ gehouden. De Kringwinkel houdt een Repairkist klaar om kledingstukken aan te passen. De innerlijke mens kan zich tegoed doen aan ecohapjes en -drankjes.

8. ZA 10/11 - ZO 11/11 - Wintersalon in Waagnatie

www.waagnatie.eu

Hoewel de Kerstman nog enkele weken op zich laat wachten, zijn er mensen die zich al graag wentelen in de sfeer van de eindejaarsdagen. Zij vinden dit weekend volop cadeautjes en lifestylespullen in de Waagnatie. De Winter-Fair zet in op verkoopsstanden, maar ook op hartverwarmende hapjes en dranken.

9. ZO 11/11 - Veldlopen in Mechelen

www.ram-atletiek.be

Jeugdmascotte Spike van de Vlaamse Atletiek Federatie verwacht zondag aan provinciaal sport- en recreatiecentrum De Nekker in Mechelen vanaf 12u jonge lopers. Naargelang de leeftijd wordt er gelopen over verschillende afstanden tijdens deze 18de Grote Prijs Veldlopen van Mechelen. Je hoeft geen lid te zijn van een atletiekclub om deel te nemen.

10. DO 15/11 - ZO 25/11 - Voeding en gezondheid

www.weekvandesmaak.be

Onder de vlag ‘Gezond-tijd’ staat de twaalfde Week van de Smaak vanaf donderdag tien dagen lang stil bij de thema’s voeding en gezondheid. Is gezonde voeding een nieuwe hype of van alle tijden? En welke gezonde voedingsproducten hebben andere culturen te bieden? Tijd dus voor verhalen, proeverijen, lezingen en workshops her en der in Vlaanderen. Op 19 november tussen 6.30u en 9.30u kan je in Antwerpen-Centraal genieten van een gezond ontbijt dankzij Week van de Smaak.

DOEN!