Bijna 1,5 ton cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept

In grote zakken werd 589 kilogram cocaïne voor Antwerpen onderschept.

Ecuadoriaanse politie controleert verdachte containers

Bijna 1,5 ton cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept

Print
Antwerpen / Luchtbal-Rozemaai -

Bij twee controles van de autoriteiten in Ecuador hebben afgelopen week tot twee grote cocaïnevangsten geleid. De drugs zaten in containers bestemd voor de haven van Antwerpen. In totaal werd bijna anderhalve ton van het poeder in beslag genomen.

De twee onderscheppingen dateren van maandag en dinsdag en vonden allebei plaats in de haven van Guayaquil, de belangrijkste havenstad van Ecuador. Maandag werd een tijdens Operatie Bananatrade II een container met een ‘risicoprofiel’ gecontroleerd door de informatie-eenheid van de havens en luchthavens. In bananendozen bestemd voor België werden honderden pakken cocaïne aangetroffen. “Met een totaal van 877 kilogram”, aldus de Ecuadoriaanse politie. “Er werd één verdachte opgepakt. Hij zou deel uitmaken van een internationale organisatie gespecialiseerd in de internationale cocaïnesmokkel in containers.”

Lees verder onder de foto

Bijna 1,5 ton cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept
In bananendozen bestemd voor België vonden de autoriteiten 877 kilo cocaïne. Foto: rr

Een dag later werd in dezelfde haven Operatie Poseidon gehouden en ook daarbij werd een ‘risicocontainer’ met bestemming Antwerpen doorzocht. “In de container werden twintig grote zakken gevonden met daarin zeshonderd pakken cocaïne”, zegt de politie. “Goed voor 589 kilogram.” Deze week maakte het havenmagazine Flows nog bekend dat de teller van de in Antwerpen onderschepte cocaïne voor 2018 ondertussen op 38 ton staat.