Politie arresteert drie leden van vermoedelijk professionele dievenbende

De buit die de politie bij de dieven kon recupereren. Foto: Facebook Lokale Politie Antwerpen

Politie arresteert drie leden van vermoedelijk professionele dievenbende

Print
Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft donderdag drie mannen kunnen arresteren die een tas met een laptop hadden gestolen uit een geparkeerde auto in de buurt van het Koning Albertpark in Antwerpen. Het gaat wellicht om leden van een professionele bende.

Rond het middaguur merkte een getuige donderdag dat drie mannen aan het inbreken waren in een geparkeerde wagen in de Prins Albertlei. De daders hadden een handtas gestolen en gingen op de vlucht met een grijze wagen met een Franse nummerplaat. De getuige gaf aan de noodcentrale mee dat de wagen in de richting van de Mechelsesteenweg was gereden.

Er werden verschillende patrouilles aangestuurd om de wagen te onderscheppen. Twee officieren van de politie die op het terrein het overzicht houden over de interventies op het hele Antwerpse grondgebied kregen de wagen in de gaten en konden het voertuig op de Mechelsesteenweg doen stoppen. De inzittenden hadden andere plannen en gingen te voet op de vlucht.

“De twee commissarissen waren goed uitgerust en in vorm en konden de drie na een korte spurt vatten”, aldus de Antwerpse politie. “In de wagen werden verschillende spullen gevonden die gebruikt worden door professionele auto-inbrekers. Er werden ook spullen gevonden die mogelijk afkomstig zijn van een eerdere diefstal.”

De drie betrokkenen, vijftigers, werden overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. Het onderzoek wordt verdergezet door de speurder van de federale gerechtelijke politie.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio