Pokémonmoord op weg naar assisen: zaak komt waarschijnlijk in 2019 voor

Print

Video: ATV

Antwerpen / Heist-op-den-Berg -

De raadkamer in Antwerpen heeft het dossier van de Pokémonmoord overgemaakt aan het parket-generaal. Nu dat gebeurd is, staat zo goed als niets een assisenproces nog in de weg. Verdachte John V.D.B. (27) zegt nog steeds dat hij zich niets van de feiten kan herinneren.

LEES OOK: Pokémonmoord in laatste rechte lijn naar hof van assisen: John V.D.B zegt nog steeds niets van de moord te weten

Het overdragen van het dossier aan het parket-generaal is de laatste rechte lijn naar een proces voor het hof van assisen definitief ingezet. Vermits niemand zich tegen een verwijzing van naar assisen verzet, ook de 27-jarige verdachte Jonny ‘John’ V.D.B. niet, wordt de moord op Shashia Moreau uit Heist-op-den-Berg naar alle verwachting een van de assisenzaken die in 2019 behandeld zullen worden.

Een zaak waar voor iedereen tot nu toe nog veel vragen onbeantwoord zijn gebleven. Drie keer legde hoofd- en enige verdachte John V.D.B. een verklaring af, drie keer verklaarde hij aan de speurders dat hij niets van de moord op Moreau weet. Een bekentenis kwam er dus zeker niet.

Afgesproken in Centraal Station

Slachtoffer Shashia Moreau (20) had op dinsdag 7 februari 2017 de trein naar Antwerpen genomen. Ze had via Facebook in het Centraal Station in Antwerpen afgesproken met John V.D.B. om Pokémons uit te wisselen. Dezelfde dag werd ze door haar familie als vermist opgegeven. Nadien verdween het meisje uit Heist-op-den-Berg. De verdachte werd aan de tand gevoeld door de politie, maar beweerde dat Moreau niet was komen opdagen.

Toen de beelden van politiecamera’s werden bekeken, bleek zijn verklaring niet langer te kloppen en bleek dat Shashia wel degelijk in zijn woning aan de Van Stralenstraat in Antwerpen was geweest. Bij graafwerken in de binnentuin werd haar lichaam aangetroffen. Uit de autopsie bleek dat ze met geweld om het leven werd gebracht.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio