Staking bpost: grootste distributiecentrum van Vlaanderen ligt plat

Ook in Geel werd de stakingsoproep goed opgevolgd. Tien van de meer dan 300 personeelsleden zijn er aan het werk gegaan. Foto: ho

Staking bpost: grootste distributiecentrum van Vlaanderen ligt plat

Print
Geel -

In de vijfdaagse poststaking is het vandaag vrijdag de beurt aan werknemers in de distributiecentra. In de Kempen lagen de centra vrijdagochtend zo goed als plat.

In het grootste distributiecentrum van Vlaanderen, dat op de bedrijvenzone Lammerdries op de grens van Geel en Olen, staat sinds vrijdagochtend 6u een stakerspiket. Dat is een gezamenlijke actie van de drie verschillende vakbonden bij bpost. In Geel waren vrijdag zowat 10 van de meer dan 300 personeelsleden aan het werk gegaan.

Ook in de andere Kempense distributiecentra in Mol, Turnhout en Heist-op-den-Berg werd de stakingsoproep door de grote meerderheid van het personeel opgevolgd. De mensen aan de poorten zeggen dat de situatie en werkdruk onhoudbaar worden.

Vooral de uitspraken van bpost-topman Koen Van Gerven dat de postbestellers elke ochtend met een lege zak op ronde vertrekken, zet bij de werknemers kwaad bloed.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio