NBA. Golden State Warriors krijgen pak voor de broek in eigen huis

Foto: USA TODAY Sports

NBA. Golden State Warriors krijgen pak voor de broek in eigen huis

Print

Oklahoma City Thunder heeft donderdag zijn zevende zege op rij geboekt in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA). In eigen huis haalde OKC het met 98-80 van Houston, dat zo op drie na laatste blijft in de Western Conference. Oklahoma City Thunder is na een slechte seizoensstart intussen opgeklommen naar de vierde plaats.

Bij de thuisploeg, die nog niet kan rekenen op sterkhouder Russell Westbrook, was Paul George uitblinker met twintig punten en elf rebounds. Bij Houston Rockets liet MVP James Harden negentien punten noteren, net als Steven Adams aan de overzijde.

Boston Celtics ging dan weer met 109-116 winnen op bezoek bij Phoenix Suns. Kyrie Irving had met 39 punten een belangrijk aandeel in die zege. Voor de Celtics was het de eerste overwinning na twee nederlagen op rij. In de Eastern Conference staat de titelfavoriet met elf wedstrijden op de teller op de derde plaats.

Golden State Warriors leed een verrassende thuisnederlaag tegen Milwaukee, na een reeks van acht zeges op rij. De tweevoudige titelhouder ging in eigen huis met 111-134 zwaar onderuit. Ondanks de tweede nederlaag van het seizoen blijven de Warriors wel aan de leiding in de Western Conference.

Meer sportnieuws