Lewis Hamilton geen voorstander van uitbreiding F1-kalender

Lewis Hamilton Foto: Mercedes F1 team

Lewis Hamilton geen voorstander van uitbreiding F1-kalender

Print
F1-kampioen Lewis Hamilton is geen grote voorstander van een verdere uitbreiding van de F1-kalender.

De F1-kalender 2019 telt net als dit seizoen 21 races. De laatste race wordt volgend jaar pas in december verreden en het is van 1963 geleden dat een F1-seizoen nog zo laat op het jaar eindigde. 

Daar bovenop komt nog eens dat Liberty Media in het verleden al heeft laten uitschijnen dat het de F1-kalender graag nog verder zou uitbreiden. Miami, Vietnam, Nederland, het zijn allemaal races die de komende jaren op de F1-kalender zullen of kunnen verschijnen. Daarnaast zijn er nog verschillende gevestigde waarden waarvan het contract nog verlengd dient te worden.

Het mag duidelijk zijn, de F1-kalender dreigt overvol te geraken en dat is volgens Lewis Hamilton geen goede zaak, zowel voor de rijders alsook de medewerkers en de fans.

"Het voelt nu al aan alsof we aan de 25ste race van het seizoen zitten. Ik denk persoonlijk dan ook niet dat het een goed idee is om de kalender verder uit te breiden," aldus Hamilton tegenover 'Reuters'. "Ik denk dat 18 races in het verleden het beste aantal was."

"Ik ben iemand die echt van het racen houdt maar het seizoen is te lang. Het vraagt enorm veel toewijding en tijd van ons allemaal, weg van de familie. De seizoenen worden steeds langer en de vrije tijd steeds korter."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws