Werklui smijten met dakpannen met asbest, buurtbewoners trekken aan alarmbel

Foto: rr

Werklui smijten met dakpannen met asbest, buurtbewoners trekken aan alarmbel

Print
Deurne -

De afbraak van een gebouw in de Herrystraat in Deurne zorgde deze week voor onrust bij de buurtbewoners. Zij zagen hoe arbeiders dakpannen met gebonden asbest weggooiden in een straat waar veel kinderen passeren. Opdrachtgever Woonhaven tikte de werklui meteen op de vingers.

Nadat de bewoners van de Herrystraat enkele dakpannen met asbest door de lucht hadden zien vliegen, trokken ze aan de alarmbel. Er werd een filmpje gemaakt dat bij opdrachtgever Woonhaven terechtkwam.

“De afbraak van het gebouw, in samenwerking met aannemer Antwerpse Bouwwerken, verloopt al twee weken vlot en professioneel. Woensdag begonnen drie werklieden met het verwijderen van dakpannen met asbest erin. Het dak is onstabiel en sommige dakpannen waren moeilijk bereikbaar, waardoor de mannen in de nok moesten kruipen. Ze smeten de pannen naar elkaar om ze nadien op te bergen. Dat is uiteraard helemaal niet de correcte manier van werken”, zegt algemeen directeur Wouter Gehre. “Dezelfde dag nog werd de werf gecontroleerd, en kregen de werknemers te horen dat deze werkwijze onaanvaardbaar was. De boodschap is aangekomen. Inrtussen is er ook een extra werknemer aan de slag gegaan.”

Na metingen werd duidelijk dat er nooit een gevaar is geweest voor de volksgezondheid. Woonhaven zal via een brief de bewoners geruststellen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio