Vroeger schoolgebouw omgetoverd in wooncomplex

Print
Herentals -

De Herentalse projectontwikkelaar Eddy Hendrickx heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de reeks kleine arbeiderswoningen in de Wolstraat en het oude schoolgebouw met het opschrift St.-Jozefsgesticht ­Oefenschool in de Burchtstraat tegenover het Begijnhof. De initiatiefnemer wil het schoolpand herbestemmen als woningen of kantoren, met daarnaast de bouw van vier nieuwe rijwoningen.

“In de plannen is sprake van een verbreding van het voetpad, maar tegelijk komen er wel zeventien parkeerplaatsen in het binnengebied. Die ruimte was op een andere zinvolle manier in te vullen, zoals een grote leefruimte. Dat is een gemiste kans”, zegt oppositieraadslid Peter Verpoorten (Groen).

Volgens mobiliteitsschepen Jan Michielsen (CD&V) is er een woonentiteit geschrapt ten voordele van voldoende fietsenstallingen. “De ontwikkelaar heeft op termijn ook plannen met de school van De Voorzienigheid (verderop in de Wolstraat, red.). Voor het daar tot een ontwikkeling komt, moet hij eerst een masterplan voor de mobiliteit voor het hele gebied opmaken. Dan spreken we over autodelen en ondergronds parkeren. In dat plan zouden die zeventien parkeerplaatsen mee onder de grond gestopt kunnen worden.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio