Tot vier jaar effectief voor uitgebreide cocaïnehandel

Foto: Getty Images/iStockphoto

Tot vier jaar effectief voor uitgebreide cocaïnehandel

Print
Mechelen -

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag elf mannen schuldig bevonden aan drugshandel. De elf hebben in verschillende van elkaar onafhankelijke cellen cocaïne verkocht in Mechelen maar ook in Genk en Antwerpen. Vier van hen lieten verstek gaan, voor twee van hen werd de onmiddellijke aanhouding bevolen.

Het onderzoek naar de cocaïnebende startte in september 2016. De recherche bracht eerst de zogeheten straatdealers en de mensen die hen aanstuurden in beeld. Op die manier kon het ook de uiteindelijke hoofdleverancier identificeren. Volgens het parket bleek de bende een duidelijk structuur te hebben en werd er drugs verhandeld in de ruime regio van Mechelen, met vertakkingen tot Genk en Antwerpen.

Na uitgebreid telefonieonderzoek, waarbij de verschillende beklaagden drugsgerelateerde gesprekken voerden, gingen de speurders op 22 februari 2017 over tot verschillende huiszoekingen. Daarbij werden een Audi, een Volkswagen, 57 gsm’s, elf laptops, 1.710 euro cash geld, 52 gram cocaïne, peperspray en een kogelwerende vest gevonden. Saïd A. werd als leider van één groep geïdentificeerd, Abdelkadir D. had een dubbele rol als leider van een tweede groep en leverancier van de eerste groep. De anderen werkten voor hen als verpakker, verkoper of chauffeur. Majid en Mohamed A., broers van Saïd, werkten onafhankelijk als dealer.

De rechtbank veroordeelde de mannen tot straffen van één tot vier jaar, al dan niet effectief of gekoppeld aan probatievoorwaarden. Voor twee van de mannen die verstek lieten gaan werd de onmiddellijke aanhouding bevolen omdat vermoed wordt dat zij zich aan de straf zullen willen onttrekken.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio