Kat beschoten met luchtdrukgeweer: politie houdt extra oogje in het zeil

Kyra liep het syndroom van Horner op aan haar rechteroog. Foto: rr

Kat beschoten met luchtdrukgeweer: politie houdt extra oogje in het zeil

Print
Lier -

Kyra, de kat van de Lierse Marian Segers, liep eind vorige week ernstige verwondingen op. Het dier werd om een nog onduidelijk reden beschoten, vermoedelijk met een luchtdrukgeweer. De politie onderzoekt de zaak.

Kyra verdween afgelopen zaterdag. “Normaal gezien komt ze ’s avonds altijd terug thuis, maar dat was nu niet het geval”, zegt baasje Marian Segers. “Uiteindelijk keerde ze maandagavond pas terug naar huis en we zagen meteen dat er iets niet klopte. Ze kon een van haar poten niet meer gebruiken. We dachten dat hij gebroken of uit de kom was. Ook aan haar oog was iets mis. We zijn zo snel mogelijk naar de dierenarts geweest.”

Daar werd duidelijk dat de kat beschoten werd, vermoedelijk met een luchtdrukgeweer. “De dierenarts merkte dat Kyra onder haar vacht een lelijke schotwonde opliep”, klinkt het. “Enkele zenuwbanen werden geraakt waardoor haar poot niet gebroken, maar volledig verlamd is. Ook het probleem aan haar oog blijkt neurologisch. Ze liep het syndroom van Horner op. We zijn nu bijna een week verder en er is nog geen verbetering merkbaar. Het is dus lang niet zeker dat ze volledig zal herstellen van het incident.”

Volgens de Lierse politie gaat het om een alleenstaand geval. “Wij hebben op dit moment geen weet van iemand die bewust op katten schiet, maar we onderzoeken de zaak”, zegt woordvoerster Magalie Derboven. “Onze patrouilles en wijkagenten houden een extra oogje in het zeil. Aan mensen die hetzelfde meemaakten vragen we om dit zeker aan de politie te melden.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio