© Jaco Klamer

Koppel staat terecht voor mishandeling van hun tien kinderen: twee jaar cel gevraagd

Een koppel dat ondertussen verhuisd is van Heist-op-den-Berg naar Beringen stond in Mechelen voor de rechter voor mishandeling van hun kinderen. Er werd twee jaar cel gevraagd.

tdk

Het was één van de minderjarige dochters die het geweld niet meer aankon en, samen met de moeder van een vriendinnetje, naar de politie stapte om aangifte te doen. “De meeste kinderen van het grote gezin - er waren tien kinderen - werden regelmatig geslagen. Het ging dat om klappen met een houten stok, bij vriestemperaturen buiten moeten staan en een emmer water over het hoofd krijgen of onder een ijskoude douche gezet worden”, zei de openbare aanklager.

De feiten waren voor het parket onaanvaardbaar. Er werd twee jaar cel gevorderd, eventueel met probatie-uitstel.

Ouders geven feiten toe

De ouders gaven de feiten toe. “Het ging om tien kinderen, met elk hun eigen problemen. Autisme, ADHD, leerproblemen. Dat zorgde voor een moeilijke situatie”, zei advocaat Pieter De Wit. “Maar ze zagen hun kinderen wel doodgraag en zouden voor hen door een vuur gaan.”

“Er is schuldinzicht. En dat is belangrijk”, voegde advocaat Cédric Monheim eraan toe.

De kinderen zijn ondertussen geplaatst, maar er zijn wel opnieuw contacten met de ouders. Vonnis valt op 6 december.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio