DISCUSSIE. Geld maakt gelukkig… als het niet te veel is

Foto: Getty Images/iStockphoto

DISCUSSIE. Geld maakt gelukkig… als het niet te veel is

Print

Opvallende conclusie in het Nationaal Geluksonderzoek van de UGent en levensverzekeraar NN. “Geld maakt wel degelijk gelukkig. Maar wie een toploon heeft, is minder tevreden.” Wat is voor u het juiste bedrag om onbekommerd te leven?

Zeven op de tien Belgen verlangen naar een hoger inkomen, blijkt uit de studie. Maar eens een gemiddeld gezin meer dan 9.450 euro op de rekening bij mag schrijven, neemt de tevredenheid weer pijlsnel af. Reden: mensen die op dat ‘verdienniveau’ zitten, spiegelen zich aan andere veelverdieners, of hebben te weinig tijd voor hun gezin en kinderen. Té veel geld maakt dus ook niet gelukkig.

Wat vindt u? Durft u voor uzelf een bedrag te bepalen waarmee u maandelijks mooi, maar niet té luxueus rondkomt? Wat als u gewoon blijft werken en uw woon- en onderhoudskosten optelt, wat houdt u nog over voor de ‘leuke’ dingen? Is geld voor u belangrijk of vindt u het geluk in andere dingen?

Reageer via onderstaand invulformulier. U hoeft uw volledige naam of woonplaats niét op te geven. Een selectie van de antwoorden bundelen we morgen in Gazet van Antwerpen.

MEEST RECENT