Beerschot Wilrijk bibbert, maar zegeviert wel tegen Lommel

Foto: belga

Beerschot Wilrijk bibbert, maar zegeviert wel tegen Lommel

Print
Geen van beide ploegen kwam nog in aanmerking voor winst van de eerste periodetitel. De drie punten bleven belangrijk voor het algemeen klassement en om met een goed gevoel aan de tweede periode te beginnen. Het waren uiteindelijk de Mannekes die na een sterke eerste helft en zwoegend na de rust de drie punten mochten inschrijven: 1-2.

Voor de laatste wedstrijd van de eerste periode koos coach Stijn Vreven zoals verwacht voor dezelfde elf die Roeselare een week geleden zonder punten huiswaarts stuurden van op het Kiel. Enkel de vorige week geel geschorste Denis Prychynenko nam zijn plaats in het centrum van de verdediging opnieuw in ten koste van Kardes.

Tijdens de eerste minuten van de match hielden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht. De eerste aanval verliep richting Beerschot Wilrijkdoel, besloten met een schot van Valcke in de handen van Vanhamel. Een minuut later mocht Alex Maes een vrijschop voor het doel van Lommel trappen. Nu was het Tissoudali die in de handen van doelman Coucke besloot.

Technisch verzorgd

Hierna nam Beerschot Wilrijk het initiatief resoluut in handen. Er werd overal druk gezet op de man in balbezit, waardoor Lommel moest wijken. Dat resulteerde in enkele hoekschoppen voor de gasten. Van Hyfte kreeg een kopkans maar kopte te fel naar de grond, waardoor de bal van dichtbij over doel botste. Bij de eerstvolgende hoekschop was het wel raak. Maes bracht de bal laag voor doel tot bij De Jonghe. Die trapte de bal in het pak, waarna centrale verdediger Jan Van den Bergh het leder tussen bos van benen van dichtbij in doel frommelde: 0-1.

Beerschot Wilrijk nam even gas terug, maar Lommel kon amper voor dreiging zorgen. Het gevaarlijkste schot kwam nog van Mboko die een afvallende bal laag kon houden. Zijn pegel werd aafgeblokt door Santermans die na deze fase geblesseerd het veld moest verlaten. Naarmate de minuten verstreken, was het opnieuw Beerschot Wilrijk dat de bovenhand nam. Noubissi kwam net niet tot een schot. Even later was het wel prijs. Na een actie van vanzeir verlengde Vancamp mooi met een hakje tot bij Noubissi. Die miste zijn schot half, maar Tissoudali was er als de kippen bij op de vrije bal in doel te schieten: 0-2.

Beerschot Wilrijk bleef technisch sterk verzorgd voetballen, terwijl de thuisploeg de slordigheden opstapelde en veel te snel voor de lange bal koos en daarbij het middenveld oversloeg. Lommel probeerde wel een vuist te maken, maar aan kansen kwam de thuisploeg niet. Het was integendeel Beershot Wilrijk dat scherp counterde. Vanzeir viseerde zo nog vanuit een scherpe hoek de buitenkant van de paal. Pas net voor de rust kon Lommel even dreigen. Na een vrijschop kopte Rocha over.

Lommel gelooft er (even) in

Beerschot Wilrijk mocht dus met een 0-2 voorsprong aan de tweede helft beginnen. Bij Lommel werd Brebels vervangen door Claes. Voor het eerste gevaar zorgde Vancamp die zijn poging knap door doelman Coucke in hoekschop gered zag worden. Even later lukte Lommel toch de aansluitingstreffer. Na weinig kordaat optreden van enkele verdedigers schoot Vermijl de eerste Lommelse kans binnen: 1-2.

De thuisploeg ging opnieuw in hun kansen geloven. Valcke kopte een kans over. Ook coach Vreven greep in. Hij verving met Tissoudali en Noubissi twee aanvallers door Grisez en Kasmi. Deze laatste mocht op de rechtse flank Vanzeir vervangen die nu in de spits werd uitgespeeld. Met slechts één doelpunt verschil op het bord bleef de spanning in de match. Lommel pompte ballen voor doel, maar Beerschot zorgde voor gevaar via een afgeweken schot van Kasmi en een kopbal van Van den Bergh. Vanzeir schoot een te korte terugspeelbal in het zijnet, maar de stand wijzigde niet meer.

Meer voetbalnieuws