Westerlo mist de kansen, Tubeke is dodelijk efficiënt

Foto: BELGA

Westerlo mist de kansen, Tubeke is dodelijk efficiënt

Print
Westerlo is er niet in geslaagd om de kloof met rode lantaarn Tubeke verder uit te diepen. De Kemphanen kregen voldoende kansen om minstens een punt te pakken, maar waren onmondig voor doel. De Brabanders toonden zich wel dodelijk efficiënt.

EINDSTAND. Tubeke-Westerlo: 2-0

Een kloof van zestien punten, dat was voor Westerlo de inzet in het Stade Leburton. De thuisploeg begon dan wel aan de wedstrijd met 0 op 21, een makkelijke klus is een verplaatsing naar Tubeke nooit geweest. Bovendien moest Bob Peeters het stellen zonder Jens Naessens, die in de nacht van woensdag op donderdag met spoed werd geopereerd aan een bloeduitstorting in de quadriceps.

In een fletse eerste helft werd de theorie al snel in de praktijk omgezet.”We moeten Tubeke meteen het mes op de keel zetten”, had Stephen Buyl aangekondigd. Draaide dat even anders uit. Een ongeïspireerd Westerlo kon voor rust de thuisploeg nooit in verlegenheid brengen. Slechts één keer kon het voor doelgevaar zorgen: Corstjens knikte tussen vier verdedigers een hoekschop van Van Eenoo mooi in het hoekje, Defourny reageerde met een knappe reflex.

Westerlo was op dat moment al op achtervolgen aangewezen. Ghandri kreeg en vrije trap onvoldoende weggewerkt, Agyiri profiteerde optimaal en klopte Van Langendonck met een halve omhaal in de verste hoek. In het slot van de eerste helft ontsnapten de Kemphanen aan erger. Eerst mikte Schuster een vrije trap veel te zwak binnen het bereik van Van Langendonck, een minuut later knalde Henry van dichtbij hoog over.

Na de pauze toonde Westerlo een ander gelaat. Had Bob Peeters tijdens de rust misschien een nieuwe donderpreek afgestoken? Binnen de tien minuten waren de bezoekers al drie keer gevaarlijk. Dewaele en Rommens vonden de vuisten van Defourny op weg naar doel, Gboho worstelde net iets te lang met het leer.

Zo efficiënt Westerlo zich tijdens de laatste twee uitwedstrijden toonde, zo onmondig waren ze gisterenavond in de zone van de waarheid. Ook Corstjens en Biset lieten nog de kans op de gelijkmaker liggen. En zo schoot Westerlo zichzelf in de voet. Aan de andere kant toonde Tubeke zich wel een dodelijk. Bij de eerste aanval was het meteen prijs. In een duel met Ghandri belandde het leer met een beetje geluk voor de voeten van Henry. De Fransman twijfelde niet: 2-0.

Geen kloof van zestien punten dus voor Westerlo. Integendeel. Tubeke sluipt dankzij de tweede zege van het seizoen terug tot op tien punten. Nog steeds een aardig verschil, maar op mentaal vlak zal het de Brabanders zeker deugd doen. De strijd is nog niet gestreden.

Meer voetbalnieuws