© Red Bull Racing

"Max Verstappen is een zeurkous"

We weten al langer dan vandaag dat de relatie tussen Max Verstappen en Renault zich ver beneden het vriespunt bevindt. De Nederlander neemt geen blad voor de mond maar deze keer is het Renault dat hem van antwoord dient.

F1journaal.be

Max Verstappen heeft vooral tijdens het huidige seizoen geen kans onbenut gelaten om aan iedereen die het horen wil te laten weten dat de Renault-krachtbron de zwakste schakel is in zijn Red Bull RB14.

De Fransen lieten zich in het merendeel van de gevallen niet onbetuigd en dienden de jonge Nederlander dan ook steeds van antwoord door de zwakke punten van Red Bull uit te vergroten.

Voor elke race plaatsen ze bij Renault een reisblog op hun officiële website en dat is deze week niet anders. In het bewuste blog wordt er vooruitgeblikt naar het raceweekend en is er ook wat info te vinden over de stad waar de race zal doorgaan.

Bij het woordje uitleg over de stad Sao Paulo komt Renault met een verrassende vergelijking op de proppen.

“De feeststemming die er heerst is een van de overeenkomsten tussen Mexico en Brazilië,” staat te lezen in de ‘Travel blog.’ “Net zoals het enorme inwonersaantal van de gaststeden. Dat is in beide steden ongeveer twintig miljoen, of ongeveer het aantal keren dat Max Verstappen over iets gezeurd heeft dit jaar.”

Renault, of beter ‘Team Enstone’, staat bekend om hun humoristische berichten op de sociale media maar op dat vlak is Red Bull Racing ook niet aan zijn proefstuk toe. Iets vertelt ons dat het laatste woord hierover nog niet gezegd of geschreven is… .

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio