© Photo News

Kessels bedrijf bouwt eerste zettingsmachine voor diamantjuwelen

Een bedrijf uit Kessel heeft een machine gebouwd die juwelen automatisch kan vervaardigen en bezetten met diamant. Dat tijdsintensief precisiewerk wordt nu vooral uitbesteed naar lage loonlanden.

Daems Giovanni BVBA ontwikkelde in het verleden al een sorteermachine, een poliermachine en een machine die de kwaliteitscontrole van diamanten automatiseert. “Na heel wat research en bijsturen van eerste ontwikkelingen, zijn we erin geslaagd een machine te ontwikkelen die alle soorten juwelen volledig automatisch kan vervaardigen en bezetten met diamant”, zegt zaakvoerder Giovanni Daems.

De machine kan diamanten zetten die variëren van 0,5 tot 6 mm en werkt 15 tot 20 keer zo snel als de meest geroutineerde diamantzetter. Deze week wordt ze voorgesteld op een “importcongres” in Shanghai.

Koepelorganisatie AWDC is trots op de verwezenlijking. “Het is dankzij dit soort innovaties dat Antwerpen erin slaagt om al meer dan 570 jaar onafgebroken wereldleider te blijven in deze uiterst competitieve sector”, zegt CEO Ari Epstein.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio