Deze app wil je van je vliegangst afhelpen

Vakantie

Deze app wil je van je vliegangst afhelpen

Print

Voor de Russische piloot en psycholoog Alex Gervash is vliegen een jongensdroom die in vervulling ging, maar tijdens zijn job komt hij vaak in aanraking met mensen die bang zijn tijdens de vlucht. Speciaal voor hen ontwikkelde hij SkyGuru, een app die je vliegangst moet temperen.

De app is gratis te downloaden en kan je vanaf het begin van de vlucht gebruiken als virtuele begeleider. Geef een tweetal uur voor je reis je vluchtnummer in als je online bent. Gebruik dat moment ineens ook om het Engelstalige filmpje van Gervash te downloaden over vliegen zonder angst. In de cabine zelf moet de vliegtuigmodus aan, maar geen paniek: de app werkt offline gewoon verder.

Aan de hand van het vluchtnummer verzamelt de toepassing immers live alle informatie uit de cockpit. Je krijgt een overzicht van wat er wanneer gebeurt en waarom. Turbulentie? Dan krijg je uitleg hoe dat komt en hoe lang je volgens de voorspellingen op je stoel zal zitten trillen.

Deze app wil je van je vliegangst afhelpen

Schrik je tijdens de vlucht vaak van vreemde geluiden? Zet dan zeker je microfoon aan en leg je smartphone plat op het klaptafeltje zodat de sensoren info kunnen doorsturen naar de app. De piloot adviseert om er een rubberen velletje onder te leggen zodat deze niet kan wegglijden en je steeds op de hoogte blijft. Het nadeel is dat je niet naar je favoriete serie kan kijken om afleiding te zoeken, maar dat probleem is snel opgelost als je een tablet meeneemt in je handbagage.

NIET TE MISSEN