Victor Campenaerts pronkt met topzwemster als nieuwe vriendin

Victor Campenaerts en Fanny Lecluyse.

Victor Campenaerts pronkt met topzwemster als nieuwe vriendin

Print

Dinsdagavond werd Yves Lampaert door zijn collega’s verkozen tot Flandrien 2018. De West-Vlaming haalde het voor Victor Campenaerts en Greg Van Avermaet. Toch ging ook Campenaerts met heel wat aandacht lopen. Hij had namelijk zijn nieuwe vriendin mee, topzwemster Fanny Lecluyse.

“Ik heb vroeger nog gezwommen en ik heb altijd een zwak gehad voor Fanny. Blijkbaar kende ze mij niet, toen ik nog zwom”, vertelde Campenaerts. “Dat veranderde toen ik in augustus in Glasgow Europese kampioen tijdrijden werd. Haar laatste zwemwedstrijd in Glasgow was op dezelfde dag en net zoals op de Olympische Spelen verbroederen de atleten van verschillende sporten dan met elkaar. De vonk sloeg die avond meteen over en sindsdien vormen we een koppel. Fanny zwemt elke dag. Tijdens het tussenseizoen in deze periode ga ik ook soms mee. Gisteren vroeg ik nog of ze eens voor mij uit wou zwemen en ik had het toch lastig om haar te kunnen volgen.” Lecluyse: “Ik zal hem de volgende keer wat sparen. Hij verdient dat, want ik vind het een eer om op het Gala van de Flandrien aan zijn zijde te mogen staan.”

Verdonschot viel trouwens niet in de prijzen, maar collega Sanne Cant mag zich nog een jaar langer Flandrienne noemen. Tom Dumoulin werd de Internationale Flandrien.

Meer sportnieuws