© AFP

Fransen leggen heel land plat wegens dure diesel

Franse automobilisten slikken de stijgende brandstofprijzen en de bijkomende belastingen niet langer. Op meer dan 500 plaatsen in het land willen ze het verkeer lamleggen. President Macron zegt de woede te begrijpen, maar wil niet inbinden. “Ik voer liever extra belastingen in op brandstof dan op werk.”

SOFIE GEUSENS

“Stuur uw brandstofrekeningen naar Macron.” Die oproep van een belangenvereniging voor automobilisten krijgt massaal gehoor in Frankrijk. In het afgelopen jaar is de dieselprijs er met 23% omhoog gegaan, de benzine met 15%. Een liter diesel kost nu meer dan 1,60 euro. Al is dat goedkoper dan bij ons: hier kost een liter diesel 1,63 euro.

Als symbool voor de ontevredenheid duiken in heel Frankrijk gele veiligheidsvestjes achter autoruiten op. Ook hebben de Franse automobilisten nu besloten om op 17 november in heel het land snelwegen en tankstations te blokkeren.

Steun van supermarkten

Zelfs de grote supermarktketens steunen de bevolking. Zo verkoopt de groep Leclerc haar brandstof aan inkoopprijzen, uit protest. “Het ongenoegen van vandaag is terecht. Het is belangrijk dat we een duidelijk signaal sturen naar de overheid”, zegt ­Michel-Édouard Leclerc, voorzitter van het bedrijf. Ook supermarktketen Carrefour treedt de actie bij en verkoopt nog tot 17 november brandstof aan inkoopprijzen. Opmerkelijk genoeg vertaalt zich dat in een korting van ‘maar’ 2 tot 10 cent per liter. Dat relatief kleine verschil maakt duidelijk dat het niet de tankstations zijn die met de grote winst gaan lopen. De brandstofprijs bestaat voor 60% uit belastingen. En vanaf januari 2019 komt er nog een verhoging van de belasting op brandstof. Dat pikken de Fransen niet: uit een opiniepeiling blijkt dat 78 procent van de bevolking achter de betoging staat.

De Franse president Macron heeft geen oren naar het protest. Hij voert “liever extra belastingen in op brandstof dan op werk”. Volgens hem heeft de prijsstijging een ecologische reden: hij wil zo weinig mogelijk dieselwagens op de Franse wegen. In 2011 had 70% van de Franse wagens nog een dieselmotor, nu nog slechts 39%. Maar Macron begrijpt de bevolking ook: “We hebben decennialang iedereen aangespoord om een dieselmotor te kopen en nu zeggen we het tegenovergestelde. Ze voelen zich gevangen en vinden het oneerlijk.”