Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

BINNENKIJKEN. Hoe een voormalige conciërgewoning op de Mechelsesteenweg een stijlvol zomerhuis werd

Foto: Frederik Beyens

Antwerpen -

Een appartement met licht in alle kamers, in stijlvolle art deco maar ook met het gedachtegoed van het modernisme en als bonus een uitzicht over driekwart van de stad. Lang moesten Edith en Jo niet nadenken toen ze in 2012 beslisten om zich, na twee jaar intensief pendelen tussen Oostmalle en Antwerpen, definitief in de buurt van de Mechelsesteenweg te vestigen. Een extraatje volgde drie jaar later, toen ze de kans kregen om van de conciërgewoning hun zomerhuis te maken.

  • Bouwjaar woning: 1922
  • Gekocht: 2012
  • Stijl: art deco
  • Architecten: Jan Vanhoenacker, John Van Beurden en Jos Smolderen
  • Bewoonbare oppervlakte: 190 m²
  • Status: inventarispand bouwkundig erfgoed
  • Extra weetje: de ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees