Man omzeilt nieuwe bagageregels van Ryanair met… een jas

Print
Lee had zijn trip naar Belfast voor zijn verjaardag al maanden geboekt, toen bleek dat de nieuwe bagageregels bij Ryanair twee dagen voor hun vertrek in werking zouden treden. Niet van plan om bij te betalen voor zijn bagage, besloot Lee het anders aan te pakken, en nu heeft hij nooit nog handbagage nodig.

Hij was zwaar geïrriteerd door de nieuwe regels van Ryanair, zo vertelt Lee Cemino aan The Daily Mail, maar hij vond al snel een ludieke oplossing voor zijn bagageprobleem. “Ik keek in mijn kast en ik vond die oude jas. Daarna heb ik ook een vriendelijke kleermaker gevonden. Die heeft hem zo aangepast dat ik de volledige inhoud van een trolley in de voering van mijn jas kon stoppen.”

“De kleermaker vond het idee absoluut fantastisch en heeft zelfs eigen voorstellen gedaan om mijn jas te upgraden. Hij heeft me wel de rekening nog niet gestuurd, dus daar ben ik nog wel benieuwd naar.”

Eenmaal Lee aankwam op de luchthaven werd hij wel nerveus, zo vertelt hij. Hij dacht dat zijn grap nooit zou werken, maar wonder boven wonder mocht hij toch instappen en raakte hij zonder problemen, en zonder bij te betalen voor bagage, in Belfast.

Ryanair reageert laconiek op de actie van de Brit: “Omdat we nu grotere handbagage toelaten en de prijs voor ingecheckte bagage hebben verlaagd, kunnen klanten van Ryanair alles meenemen wat ze willen zonder er te moeten uitzien als een Michelinmannetje of Joey uit ‘Friends’.”

Hoe zit dat nu met die rolkoffertjes?

Ryanair aanvaardt rolkoffers sinds 1 november niet langer als handbagage. Reizigers moeten dit stuk bagage, of andere grotere stukken, tegen extra kost laten inchecken als bagage voor de vrachtruimte. Alleen rug-, hand- of laptoptassen van normaal formaat mogen dan nog gratis mee het vliegtuig in, tenzij passagiers extra betalen voor een priority-ticket. Concurrent Wizz Air volgde enkele weken later: zij laten nog één gratis stuk handbagage toe in de cabine. Net als Ryanair gaf ook Wizz Air aan dat ze zo het in- en uitstappen door passagiers vlotter willen laten verlopen.

Uit de kleine lettertjes van de Ryanair-aankondiging bleek dat de maatschappij meteen een toeslag zou aanrekenen voor tickets die al verkocht waren voor vluchten na 1 november, maar na protest keerde Ryanair op zijn stappen terug.

Passagiers bij Wizz mogen nog een stuk handbagage van 40 bij 30 bij 20 cm aan boord meenemen. Wie een “WIZZ Priority”-pas koopt, mag een iets grotere trolley meenemen als handbagage. Ook bij Ryanair kunnen passagiers die een priority-ticket kopen wel met hun trolley aan boord.

MEEST RECENT