© EPA-EFE

DISCUSSIE. Moet Koning Albert ingaan op de vraag van de rechtbank om zijn DNA af te staan?

Koning Albert staat schaakmat in de zaak-Boël. Als hij weigert om zijn DNA af te staan, zoals de rechtbank nu vraagt, zal dat overkomen als een impliciete toegeving dat Delphine zijn dochter is. Staat hij zijn DNA wél af, dan kan dat een onweerlegbaar bewijs opleveren. De zaak-Boël hangt al jaren als een donkere wolk boven de koninklijke familie. Wat kan Albert best doen?

ph

Lees ook: Koning Albert kan geen kant meer uit

De rechter heeft bepaald dat Albert binnen de drie maanden een DNA-staal moet afstaan, waarna een beslissing volgt. “Toen we vijf jaar geleden deze strijd begonnen, verklaarde iedereen ons compleet gek”, zegt een opgetogen Alain De Jonge, Delphines advocaat.

Voor alle duidelijkheid: dit arrest van het Brusselse hof van beroep kwam er niet zonder slag en stoot. Al sinds 2013 is Boël bezig om Albert via de rechtbank te verplichten haar als dochter te erkennen. Omdat ook de koning een batterij topadvocaten in stelling bracht, is de procedure op een ware juridische veldslag uitgedraaid.

Wat vindt u? Is het voor Albert tijd om uit de juridische loopgraven te komen en zijn dochter te erkennen? Wat betekent dat voor de koninklijke familie en de monarchie? Steunt u de strijd van Delphine om duidelijkheid te verkrijgen over haar afkomst?

Reageer via onderstaand formulier. De beste reacties worden woensdag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

MEER OVER Koning Albert II