Antwerp Giants-coach hoopt op steun van publiek: “We zijn de underdog, maar gaan op zoek naar een stunt”

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Antwerp Giants-coach hoopt op steun van publiek: “We zijn de underdog, maar gaan op zoek naar een stunt”

Print

“Ik hoop echt dat er veel Antwerpse fans komen opdagen”, verzucht coach Roel Moors. “We hebben toch al enkele spraakmakende resultaten geboekt in de Champions League en bovendien krijg je als toeschouwer toch weer een grote naam uit de Duitse Bundesliga gepresenteerd. Onze selectie kan de steun van het publiek best gebruiken.”

LEES OOK: “Bundesliga is Belgische competitie al tijdje op alle niveaus voorbij gestoken” (+)

Moors is en blijft een ambitieuze coach en weet waarom hij een ­oproep naar de supporters doet.

“We zijn de underdog, maar toch gaan we op zoek naar een stunt. Als we slagen, blijven we in onze sterke poule nog lang meedraaien voor kwalificatie. De winst tegen Bergen zondag heeft voor sereniteit gezorgd. Nu moeten we deze week zowel Europees als nationaal op die zege verder bouwen.”

Op Moses Kingsley (rug) na is ­iedereen fit. Koen Embrechts van de medische staf bevestigt dat de Nigeriaanse center op schema zit en fit geraakt tegen begin januari.

Net als Telenet Giants Antwerp telt Bamberg twee op vier in poule C van de Champions League. In ­deze groep van acht is de top vier geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De nummers vijf en zes worden op­gevist in de achtste finales van de FIBA Europe Cup, de nummers zeven en acht zijn half februari Europees uitgespeeld. Voor Bamberg is doorstoten in de Champions League een must, voor de Sinjoren is Europees overwinteren in de FIBA Europe Cup de ambitie. Mits winst vanavond mogen de Giants blijven dromen van de top vier.