Drie onzekerheden en Vormer opnieuw op de bank voor cruciale wedstrijd: de vermoedelijke opstelling van Club

Foto: REUTERS

Drie onzekerheden en Vormer opnieuw op de bank voor cruciale wedstrijd: de vermoedelijke opstelling van Club

Print

Als iedereen fit is, zal coach Ivan Leko vanavond voor de cruciale Champions League-wedstrijd in Monaco (al om 18u55!) niets veranderen aan het team dat zaterdag competitieleider RC Genk in bedwang hield (1-1). Bovenop de al gekende geblesseerden zijn er nog drie onzekerheiden.

Danjuma, Dennis en Vossen zijn geblesseerd. Schrijvers, Diatta en Denswil ondervonden na zaterdag nog wat hinder, maar trainden gisteravond wel gewoon mee.

“We zullen zien of iedereen fit is”, aldus Leko. “We spelen veel matchen en het is niet evident dat iedereen even paraat is. De spelers die hier zijn, kunnen zeker een goede wedstrijd ­spelen.”

Dit is de vermoedelijke opstelling:

Drie onzekerheden en Vormer opnieuw op de bank voor cruciale wedstrijd: de vermoedelijke opstelling van Club
Foto: nb

Opnieuw met aanvoerder op de bank?

Het lijkt er dus op dat Ruud Vormer opnieuw op de bank zal moeten plaatsnemen. Na een tweede wedstrijd op de bank had Vormer nochtans al giftig uitgehaald naar Leko. “Als kapitein word je er normaal gezien niet zomaar uitgehaald, maar bij deze coach wel”, zei Vormer in Genk. “Vraag maar lekker aan de coach waarom ik wel rust moet krijgen en anderen niet. Ik voel me niet moe, er is bijna niets veranderd aan mijn spel.”

De spanning tussen de aanvoerderen coach Ivan Leko is ook algemeen manager Vincent Mannaert niet ontgaan. Mannaert geeft toe dat er gesproken moet worden tussen de twee, maar zegt dat hij daarbij zelf geen rol gaat spelen. “Ik hoef geen brandje te blussen”, zei de algemeen manager aan de VRT. “Ze zijn allebei winnaars en ervaren genoeg om hier zelf uit te komen. Dat andere jongens (zoals Rits, nvdr.) opstaan, toont dat er veel concurrentie is en een aantal nieuwe jongens het goed doen. Maar ik ben er zeker van dat Ruud op een heel goeie manier zal reageren en zal terugknokken.”

Ivan Leko probeerde de Nederlander alvast te sussen. “Ik ben heel blij met zijn reactie. Dat betekent voor mij dat hij een winnaar is”, zei Leko gisteren. “Als hij zijn schouders had opgehaald, was ik pas echt bezorgd geweest. Ik zette hem op de bank omdat de besten moeten spelen. Maar zijn reactie was voor mij een signaal dat hij belangrijk is geweest in het verleden en nog belangrijk voor ons zal zijn in de toekomst. Onze beste spelers worden geschaduwd door de tegenstander. Dat speelt Ruud ook parten.”

Monaco in crisis

Club Brugge moet vandaag, op de vierde speeldag van de Champions League, op bezoek bij Monaco punten pakken om in de running te blijven voor de belangrijke derde plaats in de groep. Dat is geen onmogelijke opdracht, want het Franse team van Youri Tielemans en Nacer Chadli is allerminst aan een goed seizoen bezig en geraakt maar niet op de rails.

Halfweg lijken de kaarten in poule A al geschud. Borussia Dortmund (9 ptn) en Atlético Madrid (6 ptn) zijn op weg naar overwintering in de Champions League - zij bikkelen alleen nog om groepswinst. Monaco en Club, die volgen met een punt, moeten mikken op de derde plek, die recht geeft op een plaats in de zestiende finales van de Europa League. Wil de Belgische kampioen zijn kansen gaaf houden, is een verlies in Monaco uit den boze.

De eerste ontmoeting tussen beide teams, eind oktober in Jan Breydel, eindigde op 1-1. Blauw-zwart speelde geen slechte partij, maar liet na de bezoekers met lege handen naar huis te sturen. Sindsdien kwam het team van coach Ivan Leko driemaal aan de bak in de Jupiler Pro League. Na een teleurstellende draw op Sint-Truiden (2-2), met doelman Karlo Letica in een negatieve hoofdrol, volgde een ruime 4-0 zege tegen Oostende. Afgelopen weekend pakte Club, tweede in België, in de topper bij leider Racing Genk een punt (1-1). “Wij zijn terug en hebben getoond dat onze vorm goed is”, sprak Leko nadien.

Tegenstander Monaco heeft heel wat meer zorgen. Het team uit de dwergstaat kon dit seizoen in de Ligue 1 nog maar een keer winnen en staat samen met Guingamp laatste. AS kaapte daarom medio oktober assistent Thierry Henry weg bij de Rode Duivels, maar de Fransman krijgt de motor voorlopig niet aan de praat. Na een nederlaag tegen Straatsburg (2-1) volgde een gelijkspel tegen Dijon (2-2) en afgelopen weekend een nieuw verlies bij Reims (1-0). Zo is het vijf voor twaalf voor ‘Titi’, die tegen Club eigenlijk met niets minder dan een overwinning tevreden kan zijn.

Meer sportnieuws