Food

Dit is het mooiste terras van het land: “Onze klanten wanen zich aan de Mississippi of in Ibiza”

Print

Bij dit zicht wanen sommigen zich ergens in het verre buitenland. Foto: if

Deinze -

Pas open sinds het voorjaar, maar de eerste ‘prijs’ mag al aan de voordeur. Bachtekerke van chef Pieter De Troyer en zijn vrouw Violaine heeft volgens de culinaire gids Gault&Millau het mooiste terras van het land. De keuken van Pieter werd beloond met 14 op 20. “We doen het niet voor de punten, maar dit doet wel deugd.”

De Troyer wachtte tot zijn 37ste om een eigen restaurant te starten. De zoektocht naar een plek bracht hem in Bachte, waar vroeger restaurant d’Oude Leie zat. “Het was nogal onderkomen, het terras helemaal overwoekerd en de vloer in bankirai was versleten. Dankzij onze architect Jan Bruyneel konden we daar door kijken en zagen we het fantastische potentieel van deze locatie.”

Wijnkaart

Alles werd aangepakt, zowel het interieur als het terras. Dat laatste is nu een absolute parel langs de (Oude) Leie.

De Troyer wil uiteraard lekkere gerechten op het bord brengen. “Maar ik wil veel meer. Ik wil voor een totaalbeleving zorgen. De mensen die bij ons komen moeten zich op de eerste plaats goed voelen, een super goede avond of namiddag beleven. Ik hou er zelf ook niet van om urenlang bezig te zijn aan diner. Ik hou er meer van om enkele lekkere gerechten te eten en dan te blijven plakken met een goed glas. Vandaar dat we zo trots zijn op onze wijnkaart.”

Het terras is een belangrijk element in die hele beleving. “De mensen krijgen hier instant een vakantiegevoel”, zeggen Pieter en zijn vrouw Violaine. “Ze worden eventjes weggehaald uit de dagelijkse sleur. Even weg van alles. Sommigen zeggen ons dat ze het gevoel hebben dat ze aan de Mississippi zitten, anderen wanen zich op Ibiza of in Marrakech.”

In de keuken drukt Pieter een duidelijke stempel. “Uiteindelijk blijft dat het belangrijkste in een restaurant. We proberen topgerechten op tafel te brengen, gemaakt met de beste ingrediënten.” Wie de kaart openslaat ziet een pak klassiekers zoals steak tartaar, vol-au-vent of witte pens. Telkens op de eigenzinnige wijze van chef Pieter aan tafel gebracht.

De zaken gaan intussen prima in Bachtekerke. Voor een tafeltje moet je geduld hebben. “We zijn onze klanten daar ontzettend dankbaar voor, want in onze regio is de concurrentie groot. Mensen die een paar keer géén tafel konden krijgen geven vaak op. Ik raad ze aan om toch te blijven bellen, want er komen geregeld tafeltjes vrij.”

NIET TE MISSEN