De blijde intrede van de Sint: zo ziet het programma eruit

Hij komt, hij komt... Sinterklaas doet zijn intrede in Antwerpen op zaterdag 17 november. De aanmeerplaats van de stoomboot is ditmaal niet de Scheldekaaien ter hoogte van het Steen, maar het Verbindingsdok-Westkaai op het Eilandje. Zowel Ketnet als Eén zal het gebeuren live uitzenden.

inke

LEES OOK. Hekken en redders zorgen dat alle kindjes veilig zijn als de Sint komt

Net als de voorbije jaren zal de Sint ter plaatse worden verwelkomd door presentator Bart Peeters en Antwerps burgemeester Bart De Wever. Het aanmeren is gepland om 13.45 uur, waarna de Sint en zijn gevolg via de Napoleonkaai, de Nassaubrug en de Oostendekaai naar het MAS trekken. Aan het MAS zal de goedheilig man rond 14.45 uur de aanwezige kinderen en hun ouders toespreken op de Hanzestedeplaats.

De voorbije jaren sprak Sinterklaas zijn jonge fans telkens toe vanop het balkon van het Antwerpse stadhuis aan de Grote Markt. Dat gebouw wordt momenteel volledig gerenoveerd, waardoor de stad op zoek moest naar een alternatieve locatie.

Programma:

13.00 uur: start animatie op het podium op de Hanzestedenplaats

  • 13.00 uur Biba & Loeba
  • 13.30 uur: KetnetBand
  • 13.30 uur: aankomst van de boot en start van de rechtstreekse tv-uitzending
  • 13.45 uur: verwelkoming en stoet via de Napoleonkaai, Nassaubrug en Oostendekaai naar de Hanzestedenplaats
  • 14.30 uur: aankomst op de Hanzestedenplaats en begroeting

© Stad Antwerpen

Kan u er niet bij zijn? Het hele spektakel kan u ook live bekijken op Eén en Ketnet vanaf 13.30 uur. Om 15 uur eindigt de live-uitzending.

Hoe geraak je bij de aankomst?

Het Eilandje is met tram en bus gemakkelijk bereikbaar. Tram 7 en 70 stoppen aan het MAS. Bus 1, 13, 17, 23 en busbundel 600 en 770 brengen u ook vlot ter plaatse als u afstapt aan halte Noorderplaats.

U kan ook de trein nemen tot Antwerpen-Centraal. In Antwerpen-Centraal kunt u bus 17 of 23 of de premetro lijn 3, 5, 9 of 15 nemen tot aan de Groenplaats. U kan daar tram 7 nemen tot halte MAS of 15 minuten wandelen tot bij Sinterklaas.

Meer info: www.slimnaarantwerpen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners