Zware schorsing dreigt voor Touré van Tubeke

Foto: BELGA

Zware schorsing dreigt voor Touré van Tubeke

Print

Tubeke moet het mogelijk vijf speeldagen zonder Alassane Touré zien te rooien. Die zware sanctie hangt de verdediger boven het hoofd na zijn rode kaart afgelopen weekend in de Proximus League (1B) op bezoek bij Leuven. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) voegde ook 2.500 euro toe aan de maandag bekendgemaakte strafvordering.

Met nog ruim een half uur op de klok, werd Touré uitgesloten na een aanslag op Mathieu Maertens. De centrale verdediger trapte tegen het scheenbeen van de OHL-middenvelder en plantte bij het neerkomen zijn studs op diens enkel. Het duurde even, maar de Nederlandse scheidsrechter Nagtegaal trok toch rood.

Voor de fout vordert de bondsprocureur vier speeldagen schorsing en 2.000 euro. Door Touré’s gedrag na de uitsluiting loopt dat strafvoorstel op met een speeldag en 500 euro boete extra. In de spelerstunnel trapte Touré onder meer tegen de een deur, zo constateerde vierde ref Vermeiren.

Indien Tubeke akkoord gaat met het voorstel van het Bondsparket, mist Touré de komende vijf duels. Het gaat om de matchen tegen Westerlo, Roeselare, Lommel, Union en Beerschot Wilrijk.

# Belga context ## Related picture(s) [Proximus League - SOCCER PHOTOSHOOT PROXIM...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Meer voetbalnieuws