Na twee dopinggevallen binnen een jaar riskeert Spaanse wielerploeg schorsing tot 45 dagen

David Belda kreeg vier jaar schorsing nadat hij op epo was betrapt. Foto: EPA

Na twee dopinggevallen binnen een jaar riskeert Spaanse wielerploeg schorsing tot 45 dagen

Print

Het Spaanse procontinentale Burgos-BH riskeert een schorsing van 15 tot 45 dagen. Dat is het gevolg van twee positieve dopinggevallen binnen een jaar in het team.

De twee renners die tegen de lamp liepen, zijn Ibai Salas en David Belda. De eerste werd vorige maand door de Spaanse antidopinginstantie voor vier jaar geschorst op basis van afwijkingen in zijn bloedpaspoort. De tweede kreeg in december 2017 eveneens vier jaar schorsing nadat hij eerder in het seizoen op epo was betrapt.

“Deze twee gevallen in dezelfde periode van twaalf maanden triggeren de toepassing van artikel 7.12.1 van de UCI antidopingregels. Die voorziet een schorsing van een ploeg voor 15 tot 45 dagen”, luidt het. “De UCI heeft de zaak doorverwezen naar de disciplinaire commissie die te gepasten tijde zal oordelen.”

Bij Burgos-BH rijden geen klinkende namen. De Nederlander Jetse Bol is een van de weinige niet-Spanjaarden. Dit jaar won het team een keer, met Daniel Lopez in de Ronde van Qinghai Lake. De Spaanse ploeg mocht in 2018 voor de eerste keer deelnemen aan de Vuelta.

Meer sportnieuws