© Isopix

Gwyneth Paltrow openhartig over haar menopauze

Gwyneth Paltrow (46) heeft in een interview gezegd dat ze in haar perimenopauze is terechtgekomen. Dat is een fase die aan de menopauze voorafgaat en ook met symptomen zoals gemoedsschommelingen en opvliegers gepaard gaat.

flb

Op de Instagrampagina van haar lifestylelabel Goop deelde Gwyneth Paltrow een filmpje van zichzelf waarin ze vertelt over de menopauze en de fase van de perimenopauze waar ze nu zelf mee wordt geconfronteerd.

"Als je in de perimenopauze terechtkomt, word je allerlei veranderingen gewaar. Ik voel mijn hormonen verschuiven en het zweten en de stemmingen die ermee gepaard gaan", vertelt ze. "Plotseling word je razend, zonder dat daar enige aanleiding toe is."

Naar eigen zeggen wil ze dan ook dat de menopauze een 'rebranding' krijgt. "Het heeft een slecht imago en dat mag wel wat opgepoetst worden. Ik vind dat we te weinig vrouwen als voorbeeld hebben die al in de menopauze zitten."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.