Daar is stunt nummer twee: Kangoeroes Mechelen legt na Oostende ook Charleroi over de knie

Ordane Kanda troeft zijn tegenstander af. Foto: Photo News

Daar is stunt nummer twee: Kangoeroes Mechelen legt na Oostende ook Charleroi over de knie

Print

Kangoeroes Mechelen heeft de smaak te pakken. Een week na de stunt tegen kampioen Oostende wonnen de Maneblussers nu in Charleroi. Op één week tijd juichen tegen de Grote Twee van het Belgische basketbal: het is de voorbije jaren niet veel ploegen gelukt. De slechte competitiestart van de Kangoeroes is meteen uitgewist.

Het zag er halfweg bij een 57-43-achterstand nochtans niet goed uit voor Kangoeroes Mechelen.

“Charleroi was, net als in de ­FIBA Europe Cup tegen Groningen en in de tweede helft tegen Antwerp ­Giants, weer snel en enorm sterk in de af­werking”, aldus coach Paul ­Vervaeck. Het scoort 57 punten met 47 procent aan driepunters, vrij indrukwekkend. Zonder de geblesseerde Rasko Katic ging het een versnelling hoger en dat ­hebben we de tweede helft ­kunnen stoppen. De overschakeling naar zoneverdediging heeft Charleroi volledig uit zijn ritme gehaald. Wij reageerden in het derde kwart via onder meer ­Carrington Love en Ordane ­Kanda met een 2-16-tussenspurt en na een geweldige remonte was de aansluiting een feit: 65-65. In het slotkwart gingen we op ons elan verder. We beheersten de ­rebound, maakten zelf snelheid en via een sterke Jacob Cebasek en ook Alexander Olah ging het naar een knappe uitzege.”

Vervaeck beseft dat de volgende weken ­bevesti­ging moeten brengen.

“Na een moeizame voorbe­reiding met veel geblesseerde spelers, de afwezigheid van Jakob Cebasek en het laat inpassen van transfers als Ioann Iarochetvich, Alexandru Olah en Ordane Kanda hebben we de voorbije twee ­weken wel volledig kunnen ­trainen. De selectie straalde en dat merk je tijdens de trainingen en wedstrijden. Scoren in de ­Winketkaai en op verplaatsing prikken uitdelen, dat is onze ­ambitie. Dan volgt een mooi ­klassement wel vanzelf. Iedereen reageert enthousiast op onze overstap naar Mechelen. Zaterdag komt Brussels naar de ­Winketkaai en ik hoop dan ook op een volle bak.”

CHARLEROI: Hammonds 15, Hunt 10, ­Marchant 3, Ford 15, Libert 18, Penninck 0, Linhart 7, Hervelle 8, Mobley 8, Marne­grave 0, ­Demirtas 0.

KANGOEROES MECHELEN: Barton 6, Love 18, Olah 14, Cheatham 7, Creppy 3, Kanda 9, Iarochevitch 8, Edogi 4, Cebasek 18.

Meer sportnieuws