Shaqiri mag van Liverpool niet mee naar Belgrado voor Champions League-duel: “We hebben geruchten opgevangen...”

Foto: EPA-EFE

Shaqiri mag van Liverpool niet mee naar Belgrado voor Champions League-duel: “We hebben geruchten opgevangen...”

Print

Xherdan Shaqiri ontbreekt in de selectie van Liverpool voor de uitwedstrijd in de Champions League tegen Rode Ster Belgrado. Volgens Jürgen Klopp, de manager van de Reds, wordt de middenvelder in bescherming genomen omdat hem anders een heel vijandige ontvangst in Servië zou wachten.

De Zwitser van Kosovaars-Albanese afkomst stootte afgelopen zomer tijdens het WK de Servische supporters voor het hoofd door een doelpunt tegen Servië op een provocerende manier te vieren. Hij vormde met zijn handen een dubbele adelaar, het symbool van de Albanese vlag. Daarnaast ergerde hij de Servische aanhang, die hem constant uitfloot, door met Kosovaarse vlagjes op zijn schoenen te spelen.

De politieke verhoudingen tussen enerzijds Servië en anderzijds Albanië en Kosovo liggen nog altijd heel gevoelig. Jürgen Klopp wil de zaak niet op de spits drijven en laat Shaqiri daarom thuis.

“Wij gaan naar de fantastische stad Belgrado als een voetbalploeg om er voetbal te spelen. We hebben ook geruchten opgevangen over de ontvangst die Shaq er zou krijgen, en al weten we niet wat er zou gebeuren, we willen alleen maar 100 procent op voetbal gefocust zijn. Shaq is er niet bij en hij aanvaardt en begrijpt dat. Hij is onze speler, we houden van hem en hij zal nog vaak voor ons spelen, maar niet dinsdag.”

Meer sportnieuws