Wereldgoal in amateurliga en zure nasmaak ondanks zege: zo deden de Antwerpse ploegen het dit weekend

Antwerp pakte knappe zege op veld van Standard Video: ATV

Na de uitschuiver van vorige woensdag heeft The Great Old zich schitterend herpakt. Antwerp won dit weekend van Standard. Nochtans stonden de Rouches op scherp want in de laatste drie wedstrijden konden ze niets winnen het publiek in de Vurige Stede verwachtte niets minder dan een klinkende zege. Maar de mannen van Bölöni gaven geen krimp, ze lieten Standard geen enkele kans en scoorden zelf twee keer. De thuisnederlaag tegen Genk is zo op een volwassen manier verwerkt.

LEES OOK: Onze analist Patrick Goots: “Antwerp kan geschiedenis schrijven” (+)

Beerschot: punten om verlies periodetitel door te spoelen

In de Proximus League heeft Beerschot Wilrijk de teleurstelling van afgelopen dinsdag een klein beetje kunnen wegspoelen. In het Olympisch Stadion maakte Roeselare het de Mannekens knap lastig maar de punten bleven in Antwerpen: 2-1. Een zure nasmaak ondanks de zege, want de eerste periodetitel is al weg. Er zit voor de mannen van Stijn Vreven dus niets anders op dan vooruit te kijken naar de tweede periode.

Video: ATV

LEES OOK: COMMENTAAR. Hopen op beterschap bij Beerschot Wilrijk (+)

Rupel Boom van slag

In de eerste amateurliga moest Rupel Boom vorige week een zware aderlating ondergaan.. Reeksgenoot Lierse Kempenzonen kwam technisch directeur Urbain Spaenhoven en trainer Dave De Herdt wegplukken. Een manoeuvre dat ze in Boom niet echt konden smaken. En met Deinze kwam zondag dan ook nog eens de nummer twee uit het klassement op visite. Rupel Boom moest zijn meerdere erkennen in de Oost-Vlamingen, de Steenbakkers verloren op eigen veld met 1-2. Vooral de eerste goal van Deinze mocht er zijn, Jérôme Mezine nam doelman Anwar Houmani te grazen vanop de eigen speelhelft.

Video: ATV

LEES OOK: Interim-coach ziet Rupel Boom niet efficiënt spelen: “Nog te veel kansen nodig” (+)

Meer sportnieuws