Tiende editie van Jong Keukengeweld verpulvert record

Foto: Jong Keukengeweld

Food

Tiende editie van Jong Keukengeweld verpulvert record

Print
Jong Keukengeweld lokte in oktober meer dan 21.000 Vlaamse jongeren naar het restaurant van een jonge chef. Dat zijn er 2.000 meer dan bij de oktobereditie van vorig jaar. Een team van jeugdige ‘Smaakpupillen’ gaat de chefs van Jong Keukengeweld nu nog eens op creatieve wijze recenseren.

De tiende editie van Jong Keukengeweld in oktober was een schot in de roos waarbij meer dan 21.000 jongeren een restaurant bezochten van een van de 67 jonge chef-koks die aan de actie deelnemen. In de oktobereditie van vorig jaar waren er dat nog 19.000. De actie kent al jaren een groeiend succes. 

Helemaal nieuw zijn de zogenaamde Smaakpupillen. Een jury van mediaprofessionals ging op zoek naar jongeren met een culinaire passie en een talent voor schrijven, foto’s maken, video’s monteren, illustreren, interviewen of online influencen. Uit 210 kandidaten werden er tien gekozen: Herlinde (20), Jeroen (20), Irmy (22), Lennert (24), Jacotte (25), Miette (26), Aline (27), Thomas (28), Liesbeth (29) en het broer-zus-duo Roxanne (25) en Axel (22). Zij brengen op creatieve manier verslag uit van hun culinaire bezoek aan de restaurants. Ze delen hun ervaringen via www.jongkeukengeweld.be.

Toerisme Vlaanderen organiseert de volgende editie van Jong Keukengeweld in maart van volgend jaar. Je kan reserveren vanaf 13 februari 2019. 

NIET TE MISSEN