Verkiezingen 2018 Antwerpen

Jinnih Beels: “Ik zie mezelf geen schepen worden onder burgemeester De Wever”

Print
Antwerpen -

“Als ze mij de vraag stellen om lijsttrekker te worden bij de komende verkiezingen, ga ik daar zeker over nadenken.” Dat heeft de Antwerpse lijsttrekker Jinnih Beels zondag gezegd bij VTM Nieuws.

Jinnih Beels trok als onafhankelijk lijsttrekker voor sp.a naar de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, maar kon haar partij, ondanks een goed persoonlijk resultaat, niet naar een overwinning loodsen. “Het was een heel slecht resultaat dat we hebben neergezet, zowel in Antwerpen als in andere steden”, zei ze zondag.

Na twee weken van verkennende gesprekken weet Beels naar eigen zeggen niet in welke richting de formatie in Antwerpen zal gaan. Ze sluit niet uit dat sp.a deelneemt aan het volgende bestuur van de stad, maar zelf schepen worden onder burgemeester Bart De Wever (N-VA) zit er niet in. “Ik zie mezelf dat niet doen, maar het gaat niet over mij. Het gaat over de partij, over de stad. Ik denk dat we moeten denken in het belang van de inwoners van de stad Antwerpen.”

“We hebben een aantal punten zoals mobiliteit, onderwijs, veiligheid enzovoort. Op al die vlakken willen wij het echt anders dan de afgelopen zes jaar. Als de formateur dan zoveel water bij de wijn doet, dat hij onze programmapunten naar voren schuift en zegt dat kunnen wij ook, dan staan wij daar voor open”, zei Beels bij VTM Nieuws.

Sp.a moet volgens Beels durven toegeven dat ze het moeilijk heeft en dat de resultaten beter zullen moeten. “De partij beseft dat we nood hebben aan vernieuwing en zuurstof. Ik ben overtuigd dat we veel mensen gaan vinden die de goesting hebben om van sp.a weer een grote partij te maken.” Een van de manieren om de partij weer te doen groeien is volgens Beels mensen uit het werkveld binnen te halen.

Partijkaart

Zelf schafte ze op de avond van de lokale verkiezingen een partijkaart aan, en die is volgens haar een engagement voor de toekomst. Als ze haar de vraag stellen om lijsttrekker te worden bij de komende federale en regionale verkiezingen, zal ze daar over nadenken.