© smb

Chatelet-Farciennes - Heist 2-0

Heist botst op doelgericht Chatelet-Farciennes

Een nieuwe nederlaag voor Heist, dat in de tweede helft een handvol kansen niet kon verzilveren. De bezoekers stuitten op een efficiënte thuisploeg. Weinig mogelijkheden voor Chatelet-Farciennes, maar ze prikten er wel twee binnen.

gf

Een uitstap naar het verre Farciennes is altijd een uitdaging. Ver, en een kil stadion waar de trein letterlijk voor je neus passeert. Telkens weer aan avontuur. Maar sportief kwam KSK Heist van een kale reis terug. Nieuw verlies en met acht punten op 30 blijft het team van coach Karel Keleman onderaan geparkeerd.

In een weinig boeiende eerste helft stond het na een kwartier 1-0 voor de thuisploeg. Een flankvoorzet werd door Jiyar in doel gewerkt. Op slag van rust kreeg Ventose een mooie kans maar de keeper redde.

Sterker Heist

Na de pauze wisselde Keleman. Hij bracht er twee nieuwe krachten in. Benhamou en Orye kwamen voor Verwerft en Emhandi. Heist werd sterker, het was veel aan de bal en het kreeg ook een aantal mooie kansen. Het was niet de avond van Ventose, hoe zeer hij het ook probeerde. Scoren lukte hem niet.

Troonbeeckx dan, met een geweldige knal maar een al even geweldige redding van de keeper. Chatelet-Farciennes kwam weinig aan de goal, maar als ze dat deden was het wel gevaarlijk. Zo moest Englebert redding brengen op de lijn na een schot van Vanderbecq. Laurent schoot maar nipt naast.

Tien minuten voor het einde werd het 2-0. Een center vanop de linkerkant werd door Lamort voorbij Van Aerschot geknald. Boeken toe voor Heist, al verdiende Ventose (weer) meer maar zijn knal belandde in het zijnet. Eén gele kaart: voor Redouan Benhamou.

Virton

Volgende zaterdag komt het ambitieuze Virton naar het Sportcentrum. Voor die partij kan de coach weer rekenen op Philippe Janssens. Die ontbrak door een schorsing. Wie er niet bij zal zijn is Stefan Verbist. Die begint aan twee speeldagen schorsing voor zijn rode kaart tegen Geel. Al verscheen Verbist in Chatelet-Farciennes ook niet tussen de lijnen.

MEER OVER KSK Heist

Meer voetbalnieuws