Dessel faalt en geeft voorsprong weg in één minuut

Archiefbeeld Soladio Foto: smb

Dessel Sport - Eendracht Aalst 1-2

Dessel faalt en geeft voorsprong weg in één minuut

Print

De thuisploeg keek met vertrouwen uit naar dit treffen na de 4 op 6 tegen de top twee, maar daar was in de match weinig van te merken. Een zwak acterend Dessel bleef voor de vierde maal dit seizoen punteloos achter tegen de vinnigere bezoekers, die verdiend de drie punten mee naar de Ajuinstad namen.

Hoewel de bezoekers tweemaal het doelhout raakten even voor rust kon thuisspits Soladio op het halfuur de score openen nadat hij een beetje de hulp kreeg van de bezoekende doelman Van Gerven. Het zag er dus niet slecht uit voor Dessel bij het ingaan van de rust bij een 1-0 stand.

Maar in de ultieme eindfase van die eerste periode sloeg Eendracht hard toe. Na een overbodig toegestane vrijschop van Sterckx ging de bal via doelman Kustermans en de paal terug in het spel maar Heymans duwde in. Maar binnen de minuut tikte Mitu de bal te gemakkelijk binnen en die 1-2 kwam erg hard aan bij Dessel.

Na rust was het balbezit voor Dessel dat ei zo na scoorde, maar Soladio besloot via de doelman op de lat. Maar het bleef opletten voor de bezoekende counters van het snelle duo Bounu-Mitu. Dessel drong nog aan, maar er zat weinig lijn in het spel. Gerits kreeg nog van kortbij een uitstekende kans, maar hij stuitte op doelman van Gerven en in de slotfase kwam Jutten nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij vond andermaal doelman van Gerven op zijn weg.

In de slotfase had de bal ook op de stip kunnen liggen voor de bezoekers na een fout op Mitu en werd een eerdere fout op Mbaye niet bestraft. Dessel speelde één van zijn zwakste matchen en moet zich bezinnen na deze verloren partij. Er zal ongetwijfeld een hartig woordje gepraat worden.

Dessel: Kustermans, Smet, Remen, Lenaerts, Vosters, Tilburgs, Baeten (58’ Robin), Janssens, Gerits, Jutten, Soladio (71’ Peffer)

Aalst: Van Gerven, Geenens, De Koker (18’ De Rock), Lievens, Van Hoevelen, Bounou (86’Dekuyper), Annys, Heymans, Sterckx, Mbaye (84’ De Coninck), Mitu

Doelpunten: 28’ Soladio 1-0, 44’ Heymans 1-1, 45’ Mitu 1-2.

Gele kaart: Smet

Scheidsrechter: Gert Deckers.

Meer voetbalnieuws