Belgisch speerpunt Soufiane Bouchikhi geeft forfait voor EK veldlopen

Foto: BELGA

Belgisch speerpunt Soufiane Bouchikhi geeft forfait voor EK veldlopen

Print
Brussel -

Soufiane Bouchikhi moet met een knieblessure forfait geven voor het EK veldlopen, dat op 9 december in het Nederlandse Tilburg plaatsvindt. Als nummer vijf van het EK veldlopen van vorig jaar in Slovakije en nummer zes van het EK in Berlijn op de 10.000 meter, was hij het absolute speerpunt van de Belgische selectie in Tilburg.

Eerder had Bouchikhi zich al afgemeld voor de eerste twee manches van de CrossCup in het veld, in Gent en morgen/zondag in Mol. Nu moet hij ook het EK laten schieten. “Het gaat niet goed met mijn knie. Ik ben nog altijd alternatief aan het trainen en de genezing duurt lang”, zegt Bouchikhi. “Het EK is volledig uitgesloten.” De afstandsloper uit Sint-Niklaas, die nu in Luik woont, had zich eerder als doel gesteld om in Tilburg het podium te halen.

Niet alleen omwille van zijn individuele kwaliteiten is de afzegging van Bouchikhi een aderlating voor de Belgische selectie, hij was ook het speerpunt van de Belgische mannenploeg die luidop van een medaille sprak in het landenklassement. Wanneer Bouchikhi de spikes weer kan aantrekken, valt nog af te wachten. Zijn eindzege in de CrossCup zal hij alleszins niet kunnen verlengen.

Meer sportnieuws