Brys en Van Zandweghe finishen derde op de Thames

Foto: BELGA

Brys en Van Zandweghe finishen derde op de Thames

Print

Tim Brys en Niels Van Zandweghe, bronzen WK-medaillewinnaars in de lichte skiff, zijn zaterdag op de Thames in Londen derde geworden in de befaamde Fullers Head of the River, een 6 kilometer lange race tegen de klok voor vierriemen, op het parkoers van het Oxford-Cambridge duel.

De Belgische lichtgewichten kregen Jaimie Copus, negende op het WK 2018, en Ben Reeves, tweevoudig bronzen medaillewinnaar op het WKU 23, mee in de boot. De Belgische-Britse onuitgegeven lichtgewichtcombinatie deed het helemaal niet onaardig. Alleen twee Britse dubbelvierriemen, bemand door Engelse toppers die zich zowel op de Spelen als op het WK al meermaals in de medailles roeiden, bleken sneller.

Brys, Van Zandweghe, Copus en Reeves waren wel sneller dan het sterkste team van Tideway Scullers, waarin ook al enkele zwaargewicht toproeiers staken. Het Zwitserse viertal, met in die boot de vicedubbeltweewereldkampioenen Stahlberg en Delarze en wereldkampioen U23 Struzina, finishten als vijfde, op zeven seconden van Brys en Van Zandweghe en hun Britse teammaats.

Niet minder dan 1932 roeiers en roeisters, verdeeld over 483 vierriemen, namen deel.

Uitslag:

1. Collins/Walton/Groom/Beaumont (Leander Club I/GBr) 18:26.3

2. Leask/Satch/Sinclair/Barras (Leander Club II/GBr) 18:34.3

3. Brys/Van Zandweghe/Copus/Reeves (Bel/GBr) 18:39.9

4. Lawton/Hamilton/Reiser/Harris (Reading Univ/GBr) 18:45.4

5. Rueedi/Struzina/Stahlberg/Delarze (Zwi) 18:46.0

Meer sportnieuws